Bu

rsa’nın tarihi bölgelerinden olan Kavaklı Mahallesi'ndeki Üftade Hazretleri'nin kabristanının da bulunduğu Üftade Sokak üzerinde akşam saatlerinde toprak kayması yaşandı. Yaklaşık 5 metrekarelik alanda yaşanan toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmazken, hasar gören binadaki vatandaşlar olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi. Bölgede polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi oluşturulurken, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kaymanın yaşandığı alanda çalışmalara başladı.

Yağışlar etkili oldu
Toprak kaymasının yaşandığı bölgeye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte incelemelerde bulundu. Bölgede uçurulan drone aracılığıyla kaymanın yaşandığı alanı da gözlemleyen Başkan Alinur Aktaş, AFAD Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu’dan çalışmalar ve binaların durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Alinur Aktaş, vatandaşları da bilgilendirerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Aktaş, “Üftade Cami ile müştemilatı yanı başında bulunan Kavaklı Mahallesi sınırlarındaki binaların alt kısmındaki bahçelerde saat 16.30 civarında toprak kayması yaşandı. Son bir haftadır etkili olan yağışların etkili olduğunu söyleyebiliriz. Buradaki binaların da 45 yıllık olduğunu biliyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri olay yerindeler. Binalarla alakalı anormal bir sıkıntı gözükmüyor. Bütün zemin etütleri ve sondajları yapılacak. Yaklaşık 7 tane bina ve 50-60 civarında daire boşaltıldı. Buradaki tespitlere paralel olarak vatandaşların birkaç günlük konaklamasıyla ilgili çalışma yapılacak” dedi.

“Detaylar sondaj ve zemin etüdünden sonra”
Bölgedeki olayı yakından takip edeceklerini belirten Başkan Aktaş, çıkacak zemin etütleri ve sonuçlara göre karara varılacağını dile getirdi. Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Allah'a şükür can kaybı noktasında bir sıkıntı yok. Alt katta Kazım Baykal Caddesi'ne bakan binaların bazı dairelerinde ciddi hasar oluştu. Ekiplerin ilk incelemesinde binalarla ilgili bir sıkıntı görülmedi. Detaylar sondaj ve zemin etüdünden sonra ortaya çıkacak. Bina sahipleriyle ve kamuoyuyla paylaşılacak. İnşallah hasarsız ve sorunsuz bir şekilde sürecin atlatılması için el birliğiyle hareket edeceğiz. Binalar sağlam zemin üzerine oluşturulmuş ancak yılların getirdiği yorgunluk da var. Yoğun yağmur ve kar yağışlarıyla beraber zemindeki gevşeme ve bahçe kısımlarına gelen yükle beraber toprak kayması yaşandı. Temennimiz süreci sıkıntı olmadan atlatmak. Çıkacak sonuçlara göre durumu üst makamlara da rapor edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.