Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler, Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ağır, Futbol Şube Sorumlusu Yardımcısı Mustafa Ermiş ve Bursa Teknik Direktörü Tamer Tuna, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.Tarihi Belediye Binası'nda gerçekleşen ziyarette Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kulübümüze olan desteklerinin devam edeceğini söyledi ve kalan maçlarımızda takımımıza başarılar diledi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna ligin 21. haftasında pazar günü oynayacağı Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı hazırlıkları için yapılan akşam antrenmanı öncesi açıklamalarda bulundu. 

Tuna, "Tabii ki kazanarak başlamak ikinci yarı hedeflerimizdendi. Kazanarak başlayamadık. Saha organizasyonumuz iyiyken Adanaspor maçında bunu yaşayamadık. Kendi prensip ve ideallerimizle ilgili değişen çok nokta var. Birçok şeyi düzeltebiliriz. Oyunda istediğimiz birçok şeyi ortaya koyacağız. Süper Lig'te olması gereken bir takımın planlansını yaptık. Futbolcuların sahadaki fiziksel yapıları, oynamamız gereken ve bizim istediğimiz oyun felsefesi adına da bazı noktalarda eksiklerimiz var.Sonuçlar iyi olur kötü olur. Bizler iyi olması için çalışıyoruz. Takımı istenilen seviyeye ulaştırmak biraz sabır istiyor. Biz hem iyi sonuçlar alıp hem de iyi yapıyı sağlamak istiyoruz. Oyunun sonuçlarının iyi gittiğini göreceksiniz. Hem iyi oyun hem iyi sonuçlar görmek istediğinizin farkındayız." ifadelerini kullandı. 

Taraftarı Mutlu Eden Sonuçlar Alacağız


Transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim takımımızda da verdiğimiz raporlar ile ilgili değişimler olacak. Deniz Kolgu ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız var. İçinde bulunduğumuz maddi şartlar ile ilgili sorunlar devam ediyor. Bu iki haftalık süreçte Bursaspor iyi sonuçlar alacaktır. Kazanarak devam edecektir. Bu zaman alsa da bunu gerçekleştirceğiz. Taraftarı mutlu eden sonuçlar alacağız. Ama bu sabır istiyor. O iki haftalık süreç aslında bunu belirleyecek. İki haftadan sonra bambaşka bir takım yapısı ve kurgusu görebiliriz. 

Bursaspor Her Bursalı Bireyin Önceliğidir


Hem bireysel görüşmelerde hem de kendi yaptığımız oyun analizlerinde skorların düzeleceğini de biliyorum. Fakat Bursaspor şehir için Türk futbolu için çok önemli. Bu içinde bulunduğu durumda görünmeyen kısımları yönetmek daha da önemli hale geliyor. Oyunculara yansıyan bu mental durumun farkındayız. Yalnızca fiziksel değil mental olarak da oyuncularda o stres ve kaygı durumunu yönetememe ortaya çıkıyor. Ama bundan nasıl çıkılacağını bilen bir teknik adamım. Bursaspor'un o şampiyon havasını oyunculara hissetirebilmek, Bursa şehrinin o birlikteliğini ve takım için adanmışlığını ortaya koymak biraz zaman alacak. Dış olayları sahaya yansıtan bir adam hiç olmadım. Oyuncuların da bu tip olayları sahaya taşımamasıyla ilgili ne tür çalışmalar yapılacağını bilen bir teknik direktörüm. Konsantrasyonumuzun tamamını bu tesiste tuttuğumuzda neler yapacağımızı biliyorum. Çünkü oyuncuların taraftar ile iletişimleri bizim için önemlidir. Futboluna yansıyacak her türlü kelimeden uzaklaşmak zorundalar. Maalesef bundan etkilenen oyuncularımız olduğunu biliyoruz. Sorumluluğu çok alan oyuncuların daha fazla eleştirildiğini de biliyoruz. Biz o noktaları çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Üstesinden gelinemeyecek bir durum değil. Bursaspor'u tercih etmemin nedeni bu güçtü. Taraftarımızın bu takıma nasıl güç verdiğini bildiğim içindi. Bursaspor Bursa şehrinindir. Bursalı her bireyin de önceliğidir. 

Pazar Günü İçin Çok Heyecanlıyım


Pazar günü seyircimizin önüne çıkacağımız için ben çok heycanlıyım.  Umarım orada da bu bütünlüğü, birlikteliği sağlamış ve stadyumdaki o enerjiyi yansıtacak bir takım göreceğiz inşallah. Evet takviyeler ile ilgili düşüncemiz vardı. Futbol çok basittir. Biz de basit oynamaya, basit yönetmeye çalışırız oyunu. Zorlukları basitleştiririz. Bu zorluklardan biri de takım kurmaktır. Teklif alan her oyuncumuz ile ilgili görüşmelerimiz var. Biz bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu takım böyle de kalsa çok iyi işler yapacağız. Takımı düzeltip iyi organizasyonu sağlayacağız. Fakat ihtiyaçlarımız da biliyoruz. Mevkisel olarak da bunları beyan etmiştik. Bu yolda da çalışmalarımız var. Düşün işte 4-5 oyuncu katıldığında takımın %50si değişiyor. Bursaspor'un geleceğini de planlamak istiyoruz. Futbol aklının nasıl olması gerektiğini de biliyorum hiç endişe etmeyin. Burada ikinci durum bütçeyi de doğru yönetebilmek. Takımı yapılandırırken de hem ödenebilir bir yapıda süreklilik sağlamak hem de hedeflerimize ulaşabilecek bir takım oluşturma çabasındayız.

Çok Yetenekli Oyuncularımız Mevcut


Bireysel performansı eleştirilecek birçok konu olabilir. Oyuncu kaybetmek çok kolaydır. Bursaspor'un çok sorumluluk almış birçok oyuncusunun da eleştirildiğini biliyoruz. Taraftarımız bizim en güçlü yanımız. Eleştirildiğinde de sahaya oyuncu çıktığında da sahiplenmesini bilen taraftarımız var. İyi bir kaleciye de sahibiz. Sadece Erhan için değil. Arkasında bekleyen kalecilerimiz de çok iyi. Hatta Bursasprun geleceği için çok iyi genç kaleciler. Çok yetenekli oyuncularımız mevcut. Biz takım yolundayız.

Her Oyuncumuz Sorumluluk Alabilir


Yabancı oyuncularımız ile ilgili görüşmelerimiz devam edecek. Sözleşme bitiş dönemine kadar da her oyuncumuz ihtiyaç duyulduğunda ya da sorumluk alması gerektiğinde oynaması gerektiğinin farkında. İçinde bulunduğumuz dönem çok kritik bir dönem.