Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde yer alan Hacı Halit Cami için inşa ettiği ek hizmet binasındaki çalışmaları tamamladı. Kur’an kursu olarak faaliyet gösterecek olan ek hizmet binası, cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı. 

Osmangazi Belediyesi, manevi değerlerin yanında mahalle halkı için buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. İlçedeki birçok caminin dış cephe yenilemesi, çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’ndeki Hacı Halit Cami’ne ek hizmet binası inşa etti. Cami cemaatinin talebi doğrultusunda 150 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilen ek hizmet binasının içerisinde Kur’an kursu, abdesthane, öğretmen odası, cami dernek odası ve tuvaletler yer alıyor. Yaklaşık 545 bin TL kaynak kullanılarak inşa edilen ek hizmet binası, düzenlenen cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Osmangazi Belediyesi, hizmet binası ile birlikte caminin bahçesinde çevre düzenleme çalışması yürüterek Küplüpınar Mahallesi’ne nefes aldıran bir sosyal alan da kazandırdı. 

“CAMİLERİMİZİ ÇALIŞMALARIMIZLA GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cuma Namazı sonrasında AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile birlikte Hacı Halit Cami ek hizmet binasını gezdi. İlçedeki camilere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda birçok hizmet götürdüklerini belirten Başkan Dündar, “Geçtiğimiz sene bir yaz günü yine Cuma Namazı için geldiğimiz Hacı Halit Cami’nin ek hizmet binasının inşaatını başlatmıştık. Aradan bir yıl geçmeden bu projemizin inşaatını bitirdik. Manevi değerlerinin yanı sıra mahalle halkı için buluşma noktası da olan camilerimize yönelik birçok hizmet gerçekleştiriyoruz. Cami etrafını açarak meydanlar oluşturmak, camilerin dış cephe ve çevre düzenlemelerini yaparak mahallelilerin ortak ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları ortaya koymak bu hizmetlerimizden bazıları. Bugün hizmete açtığımız ek hizmet binasının içerisinde Kur’an Kursu, cami derneği, çay ocağı, abdesthaneler ve tuvaletler yer alacak. Güzel bir bahçe ile mahalleye nefes aldıran bir alan ortaya çıkardık” dedi. 

“KÜPLÜPINAR MAHALLEMİZE BİRÇOK HİZMETİMİZ OLDU”

Küplüpınar Mahallemize bugüne kadar birçok hizmette bulunduklarını dile getiren Başkan Dündar, “Geçtiğimiz yıl Yeşildağ Spor Kulübü için modern bir hizmet binası inşa ettik. Asfalt kaplama ve yama çalışmaları, tretuvar düzenlemeleri ve kamulaştırmalar gibi birçok hizmetimiz oldu. Allah bizlere bu hizmetleri sürdürmeyi nasip etsin.  Hacı Halit Cami ek hizmet binası, mahallemiz için hayırlı olsun. Allah burada Kur’an öğrenecek olan çocuklarımıza zihin açıklığı versin” diye konuştu. 

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, yaptığı hizmetler ile Küplüpınar Mahallesi’nin bugüne kadar birçok ihtiyacını giderdi. Bugün de mahalleye nefes aldıran bir çevre düzenleme çalışması ile birlikte cami ile uyumlu ve birçok ihtiyaca cevap verecek hizmet binasını mahalleye kazandırdı. Mahalle sakinleri bu hizmeti sahiplenmeli. Bu mekânlar sahiplenmedikten sonra bir anlam taşımıyor. Bu ve bunun gibi güzel eserleri ilçemize kazandıran Başkanımız Mustafa Dündar’a bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Hacı Halit Cami Ek Hizmet Binası, cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.