Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 136 mahallede başta hizmet binası, cami, park ve meydan olmak üzere ortak kullanım alanlarının ihtiyaçlarını karşılayarak mahalle kültürünü yaşatıyor. Vatandaşların buluşma noktası olan camilerin çevresi kamulaştırma çalışmalarıyla genişletilerek, daha ferah bir meydan olarak hizmete sunuluyor. 

Her hafta farklı bir mahallede yeni bir hizmetin açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son olarak Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’de yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte, tarihi camide vatandaşlarla buluşarak sohbet eden Başkan Dündar, Maksem Mahallesi’ne yeni bir meydan kazandırdıklarını söyledi. 

Dündar: “Mahalle huzurluysa şehir de huzurlu”


Bursa’ya değer katan vizyon projelerin yanı sıra mahallelerdeki yatırımlara da büyük önem verdiklerini belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak şehrimizi ileriye taşıyan, şehrimize değer katan büyük projelerin yanında mahallelerimizde vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ihtiyaçlar ve hizmetler de çok önemli. Vatandaşlarımızın taleplerine göre bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Mahallelerimiz huzurluysa, şehrimiz de huzurludur.” dedi. 

Maksem Mahallesi’nin şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Burası ‘Eski Bursa’ dediğimiz ve mahalle kültürünün yaşandığı bir mahallemiz. Yoğun yapılaşmanın olduğu bu mahallemize nefes aldıracak bir meydan kazandırmak için bazı çalışmalar gerçekleştirdik. Binalar arasında kalan tarihi Çukur Cami’nin çevresinde yaptığımız kamulaştırma çalışmaları sonucu elde ettiğimiz 300 metrekarelik alanda vatandaşlarımızın faydalanacağı yeni bir meydan ve yeşil alan oluşturuldu. Cami çevresinin zemini parke taşıyla kaplanırken, camimize yeni bir şadırvan da kazandırdık. Yapılan hizmetlerin vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, Osmangazi Belediyesi’nin ilçenin her noktasını güzel hizmetlerle buluşurduğunu ifade ederek, “Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, mahallelerimizin hangi ihtiyacı varsa hepsine yetişmeye çalışıyor. Şehrimize ve ilçemize çok güzel ve faydalı hizmetler kazandırıyor. Maksem Çukur Cami’nin çevresindeki bu güzel dönüşümü de hep birlikte görüyoruz. Bursamız, kadim bir medeniyetin merkezi olarak mahalle kültürüyle güzel. Bu mahallelerimizi yüzyıllarca yaşatacak güzel eserler, vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Başkanımız ve ekibine bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Maksem Mahallesi sakinleri de başta yeni meydan olmak üzere yapılan bütün hizmetlerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.