Nilüfer Belediyesi, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak üzere bir park projesini hayata geçiriyor.Nilüfer Belediyesi kente, pandemi sürecinin görev şehitlerini her zaman hatırlatacak bir park alanı kazandırıyor. 29 Ekim Mahallesi’ndeki Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı üzerindeki alanda hayata geçirilecek olan park, koronavirüs pandemisi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatacak. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yaklaşık 3 bin metrekare alanda yapılacak park düzenlemesinin detaylarını, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkan, 29 Ekim Mahallesi Muhtarı İsmail Keskin ve çok sayıda konuğun da katıldığı basın açıklamasında paylaştı.


İnsanlık tarihinin olağanüstü dönemlerinden birinin yaşandığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya genelinde 3 milyon, Türkiye’de de 385’i sağlık emekçisi olmak üzere 30 bin insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Başkan Turgay Erdem, toplum sağlığı için topyekûn bir savaşın içinde mücadele eden sağlık emekçilerine olan şükran duygularını ifade etmek için 29 Ekim Mahallesi’nde yapılacak olan parkı, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adadıklarını ifade etti. Başkan Erdem, “İşini yaparken virüse yakalanan 385 sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Bu sürecin savaşçıları diyebileceğimiz sağlık emekçileri, çok büyük özveriyle çalışıyorlar. Bu özverinin, onlara duyduğumuz minnetten ve sevgiden başka karşılığı yok. Bu park alanında yapılacak bir anıta, bizim için birer ‘görev şehidi’ olan 385 sağlık emekçisinin adını yazarak, tarihe bir not düşmek ve onların adını ölümsüzleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 
“Dr. Refik Saydam Sağlıkçılar Parkı”nın ismini de yine sağlıkçılarla birlikte belirlediklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Parkın ismini, Bursa Tabip Odası’nın önerisiyle belirledik. Böylece, Cumhuriyet döneminin ilk Sağlık Bakanı Dr. Refik Saydam’ın ismi de, parkımızda yaşatılacak” dedi.


Savaşta ve barışta, pandemide ve her koşulda akıl ve bilimin izinde özveriyle çalışan tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı tarih olarak kabul edilen 14 Mart, hurafelere karşı bilimi, karanlığa karşı aydınlanmayı savunan bir zihniyeti ifade eder. Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini destekleyen ruhu, akıl ve bilimi temsil eder. Yapacağımız Sağlıkçılar Parkı ve burada oluşturacağımız anıt, tarih boyunca insan sağlığına yaşamını adayan tüm hekimlere ve sağlık emekçilerine teşekkürlerimizin bir ifadesi olsun” dedi.


Nilüfer Belediyesi’nin, zorlu süreçte verdiği büyük desteği, bu projeyle taçlandırdığını söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ise; “Zor günlerden geçiyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve görünen o ki, bu sıkıntılar sürecek. Çok sağlık çalışanı kaybettik. Sağlık çalışanları büyük acılar yaşadı. Nilüfer Belediyesi ilk günden beri Bursa Tabip Odası’nı hep destekledi ve yanımızda oldu. Bu projeyle de desteğini taçlandırmış oldu. Kendilerine minnettarız. Nilüfer Belediyesi’ne, Başkan Turgay Erdem’e ve ekibine sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Dr. Refik Saydam Sağlıkçılar Parkı’nın, 29 Ekim Mahallesi’nin en güzel yerine yapılacağını belirten Muhtar İsmail Keskin de, “Pandemi döneminde büyük bir fedakârlık gösteren sağlıkçılar adına yapılacak bu değerli parkın mahallemizde yer alması, bizim için büyük bir onurdur” dedi.