Mustafakemalpaşa’nın 100. Yılında 100. yıla yakışır bir Gençlik Festivali ile gençler doyasıya eğlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları hava muhalefeti sebebiyle ertelenmişti. 27 Mayısta düzenlenen festivalde gençler sanatın, sporun, eğlencenin tadını çıkardılar. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Spor Tesislerine kurulan dev etkinlik öğrencilerden tam not aldı. Hafıza oyunları, karaoke, halat çekme, güreş takımları, karate, takımları, ayak tenisi, dart, ok atışı ve bir çok etkinliği barından etkinlikte öğrenciler yeşilliğin ve doğanın içerisinde doyasıya eğlendiler.

GENÇ BAŞKAN GENÇLERLE YARIŞTI

Tüm oyun stantlarını gezip oyunları tek tek oynayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, gençlerle birlikte halat yarışı oynayıp, dart ve ok turnuvalarına katılıp, karaoke yaptı. ‘’Onlar benim motivasyon kaynağım, gençlerle vakit geçirmek benim en keyif aldığım ve özel anlarımdan birisi’’ dedi. Grafiti yapan gençlerin arasına karışıp, onlarla birlikte grafiti yapan Başkan Kanar kamuya ait olan duvarı karalayan Alper’i anmayı unutmadı. Grafiti yapan gençlere ‘’İlçemizin tüm duvarları sizlerin, siz sanatınızı konuşturun tüm destek benden’’ diyerek gençlerine çağrıda bulundu. 

TEŞEKKÜR EDERİZ BAŞKANIM

Sucuk ekmek, soğuk içecekler, dondurma, patlamış mısır ve gençliğin ve eğlencenin tadını çıkaran gençler, ‘’Bu eşsiz organizasyonu yaptığı için Belediye Başkanımız Mehmet KANAR’a çok teşekkür ediyoruz. Havaların ısınmasıyla içimizi ısıtan bir etkinlik oldu. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştik, bizimle birlikte grafiti yapıp oyunlar oynaması çok güzeldi. Genç başkan olmak bunu gerektirir, iyi ki var’’ sözlerinde bulundular.Eğlencenin ardından akşam Amfi Tiyatro’da Serkan Kavuşan konseriyle eğlenen gençler ve vatandaş unutulmaz bir gün yaşayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliğini coşkuyla kutladılar.

BU ETKİNLİKLER BAŞLANGIÇ 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’ Genç kardeşlerimin her zaman yanındayım, onlar benim motivasyon kaynağım. Gençler dinamik olacak ki bizde başarıyla çalışalım. Tüm emeklerim ve ideallerim onların iyiliği için. Benim en büyük sorunu altyapıydı, gençler bunları yaşamasın zor ve meşakkatli bir işe giriştik,  sadece alt yapı değil sene sonunda onları bekleyen büyük bir tesis tamamlanıyor, içerisinde sinema salonları, yüzme salonları, kurs alanları, kütüphaneler ve daha birçok alan… .Her zaman dilimde sporla sanatla yaşayan bir kent olacağız, olma yolunda da ilerliyoruz. Yani bu etkinlik daha başlangıç ilçemiz çok güzel etkinlikler için hazırlanıyor, merak etmeyin. Adını taşımaktan gurur duyduğumuz Türkiye cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha saygı sevgi minnetle anıyor. Gençlik bayramınızı kutluyorum.’’ dedi