Bursa Mustafakemalpaşa'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhurluk Alanında düzenlenen törenle kutlandı. Bu yıl altıncısı yapılan Muhtarlar Günü programına; Bursa Mustafakemalpaşa Kaymakam vekili Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kemal Aydın, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte 131 mahalle muhtarı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Muhtarlar Derneği yönetimi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

‘Köprü vazifesi görmektedir’

Muhtarlık müessesesinin Türkiye’nin en eski müesseselerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Muhtarlar devletimizin ve halkımızın buluştuğu bir köprü vazifesi görmektedir. 190 yıllık uzunca bir tarihi olan Muhtarlık müessesesi, demokrasinin en yalın ve en erdemli tarafını oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kemal Aydın, muhtarların devletin ilk kademesi olarak görev yaptığına dikkat çekerek “Muhtarların Devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Başkan Aydın, “Muhtarlık, fedakârlık gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, mahalleleri adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.