CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları ve parti örgütünün katılımıyla Sıcaksu-Eski Tabakhaneler bölgesinde basın açıklaması yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin itiraz edilecek projeleri Bakanlıklar eliyle Bursalılara dayattığına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursa’nın AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 4 yıldır görevde ama bu konuyla ilgili en ufak bir çalışma yapmadığı gibi bütün mesaisini müteahhitlerle geçirmiş. Şöyle bir tehlike var Bursa'da. Şehre hangi kötülük yapılacaksa, biz yapmıyoruz, Bakanlık yapıyor. Şu an bakın yeni dayatma bu. Yunuseli'nde görüyoruz, burada görüyoruz. Yine sıkıştıklarında topu Ulaştırma Bakanı'na atıyorlar. Şimdi ülkeyi yöneten siyasi iktidar AKP, yerel iktidar sizsiniz. Yani arada top çevirerek kendinizi temize çıkarmaya çalışmayın. Bu şehri siz yönetiyorsunuz. Şunu söyleyeceğim. Bakın tarihi kimliğe sahip çıkıyoruz diyorlar. Şu karşıda bir bakın. Ecdadın yaptığı kaç yüzyıldır ayakta duran Kara Mustafa Paşa kaplıcası var, onlardan utanın. Osmanlı'dan kalan birçok eserler restore edip ayağa kaldıran bir siyasal anlayışın yerel yöneticileri karşıdaki Kaplıca'nın karşısına gelip burayı TOKI konutları yapacaklar, vicdan sığıyor mu? Bunların rant hırsı, vizyonsuzluğu çapsızlığı Bursa’yı yaşanmaz hale getirdi.”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“BURSA’DA GÖREV İLK SEÇİMDE EHİL ELLERE VERİLECEK”

“Günleriniz sayılı, ilk seçimde ehil ellere devredeceksiniz ama giderayak Bursa’ya zarar vermeyin. Ben çocuktum, hatırlıyorum mahallede, kimin böyle hali vakti yerinde ise, şunlar Bursa'ya gitmiş diye günlerce konuşulurdu. Bursa çekim merkezi idi. Çekirge'deki otellere günler öncesinden rezervasyonlar yapılırdı. Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından bile termal turizm için Bursa'ya gelenler olurdu. Bırakın Almanya'yı, Çek Cumhuriyeti'ni, Avusturya'yı, dağın hemen arkasındaki illerimizde bile termal kaynağı olan yerler turizm termal yatırım için ayrılıyor. Kütahya’da benzer yerler var, yanı başımızdaki kentlerde benzer yerler var. Bir tek Bursa'ya geldiğimizde rant gözlerini bürüyor. Hazır arsası hazır, kazandırılmış alan var, Buraya TOKİ konut yapsın. Bu kadar sevimsiz, bu kadar anlayışsız olunabilir mi? Buraya Doğanbey yapmayacağız, merak etmeyin diyorlar. Güler misiniz, ağlar mısınız? Doğanbey’i sanki biz yaptık! Zaten buranın zemini Doğanbey olmaya müsait olsa anında yaparlar. Zemin sıcak su, yani burasının daha fazla kat kaldırmayacağını biliyorlar. Eğer 20-25 kat, 30 kat, burası da kaldırsa hiç acımazlar, beton dikerler. Çünkü ülkede özellikle son dönemde yaptıklarının en önemlisi nedir? Ranttır, betondur, doğa katliamıdır.”

“ÖZELLİKLE BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM ALDATMACASI VAR”

“Özellikle bir kentsel dönüşüm aldatmacası var. Hemen aşağıda eski kurban pazarı var hatırlarsınız. Bakın orası da boş bir alandı. Dediler ki, planda orası Sırameşeler'den Zafer Mahallesi’ne kadar alanın rezerv alan. Orada konutlar yapılır, buradaki plansız konut sahipleriyle uzlaşarak yeni alanlar açılır. Bunu orada yapmadılar. Ne oldu? inşaat yaptılar, yap-satçı oldular. Orada Osmangazi Belediyesi yap-sat yaptı. Benzer bir tablo burada yapılmasın. Hem yap-sat yapılmasın hem de bu bölge konut projes, için uygun bir yer değil. Kentin başka yerlerinde konut yapılabilir. Buraları dönüşüm için değerlendirilebilir, fakat burası sıcak su kaynağının üzerinde, termal kaynağa özeldir. Bursa’ya tekrar 70’li 80’li yıllardaki termal kent kimliği kazandırılmalıdır.”

BOZBEY VE YÜKSEL ÖZKAN’DAN DEĞERLENDİRMELER

CHP Bursa İl Başkanı Karaca, açıklamasını tamamladıktan sonra, beraberinde bulunan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’a da söz verdi. Bozbey konuşmasında Bursa’nın kaplıca şehri kimliğini yeniden kazanabilmesi için tüm Bursa’nın konuya sahip çıkmasını istedi.