Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, pandemi nedeniyle gecikmeli olarak yapılabilen olağan kongrede ittifak ortağı İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına seçilen Selçuk Türkoğlu ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Millet İttifakı'nın geleceğine ilişkin büyük umutların ve iktidara yürüyüş temalı temennilerin dile getirildiği toplantıda, "Seçimler yaklaşıyor. Birbirimize sahip çıkıp, ülkemizin geleceği için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" mesajı verildi.

CHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının oluşturduğu heyete CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da eşlik etti. İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette, göreve yeni seçilen İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetimini kutlayan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, "İYİ Parti'de yeni seçilen yönetime hayırlı olsun diyoruz. Mekanıyla heyecanıyla çok güzel bir kongre oldu. Selçuk Türkoğlu Başkan ile sahadaki etkinliklerden eylemlerden tanışıklığımız var. Bizim ortak yönümüz bu, biz hep sahadayız" dedi. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da daha etkin muhalefet için göreve talip olduklarının altını çizerek, “Biz kendi parti içi yarışımızda, iktidara karşı daha etkin muhalefete talip olduk. Bunların ciddi manada ipliğini pazara çıkarmak, çözüm önerilerimizi ortaya koymak sorumluluğumuz var. Bunun için hazırız" şeklinde konuştu.

KARACA: "MİLLET İTTİFAKINA SAHİP ÇIKMAK ÇOK ÖNEMLİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut ortamda Millet İttifakı'na sahip çıkan hassasiyetinden dolayı teşekkürünü ifade eden Karaca, sözü iktidarın yasakçı zihniyetine getirerek şunları söyledi:

"Ülkenin temel değerleriyle oynaya oynaya bugünlere gelindi. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette, Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için neredeyse meydan muharebesi vermek gereken günler yaşıyoruz. Ben dedim izin istemiyorum, sizi bilgilendiriyorum. Siz ne yaparsanız göğüsleyeceğiz. Öyle yürüdük. Oradaki konuşmamda da söyledim. Bu bizim baskılar altında kutladığımız son 30 Ağustos Zafer Bayramımız olacak. Bundan sonra milli bayramlarımızı bürokratıyla, milletiyle hep beraber kutlayacağız."

Millet İttifakı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından taşıdığı önemin anket sonuçlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını belirten Karaca, "Genel başkanlarımızın bu konudaki hassasiyeti çok önemli. Hatta diyoruz ki, keşke bir seçim olsa da, seçim nasıl kazanılır gösterme imkânı bulsak. Yapılacak ilk yerel seçimde başta büyükşehir olmak üzere birçok ilçede yerle bir olacaklar. Biz sahadayız, siz de sahadasınız, görüyoruz ortamı. Parlamenter demokrasiyi yeniden kurup, tahrip edilen tüm kurumları onarıp, tüm yurttaşlarımızın barış ve huzur içerinde yaşayabileceği ülkeyi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKOĞLU: "SEÇİM SİSTEMİ NE OLURSA OLSUN, BUNLAR GİDİCİ"

Kongre sürecine ilişkin değerlendirme yaparak konuşmasına başlayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 600 delegeden 587'sinin hazır bulunduğu kongredeki yüzde 97.5'luk katılım oranına dikkat çekerek, "Katılamayanlar ise gerçekten hasta, raporlu yani. Yüzde 97.5 katılım gerçekten önemli bir oran. Kongremiz parti dışında da çok büyük ilgiyle takip edildi" dedi. Türkoğlu'nun, İYİ Parti İl Kongresini mercek altına aldığı anlaşılan MHP'li bir yöneticinin "İYİ Parti CHP gözetiminde kongre yaptı" şeklindeki paylaşımını hatırlatması, gülüşmelere neden oldu.

Kamuoyunda AKP iktidarına karşı bıkkınlık oluştuğunu kaydeden Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ciddi manada bir beklenti var, bıkkınlık var, çünkü deniz bitmiş, karaya oturmuş. Aslında Leonard Kohen'in söylediği gibi, herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, geminin su aldığını ve zarların hileli olduğunu. Bunu herkes net bir şekilde görmüş durumda. Ama alanda bu alternatifi göstermek gerekiyor. Sistem nasıl gider şu anda bilemiyorum ama ister ittifak sistemi olsun, ister dar bölge, nasıl bir sistem kurarlarsa kursunlar, artık bu milletten teveccüh göremeyecekler. Biz kendi parti içi yarışımızda, iktidara karşı daha etkin muhalefete talip olduk. Bunların ciddi manada ipliğini pazara çıkarmak, çözüm önerilerimizi ortaya koymak sorumluluğumuz var. Bunun için hazırız."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in net ifadelerle reddettiği yuvaya dönüş daveti dahil son dönemdeki kimi siyasi gelişmelerin Millet İttifakı'nı bozmaya dönük hamleler olduğu konusundaki görüşlerini paylaşan Türkoğlu, "Buna fırsat vermemek, büyük oyunu görmek lazım. Bu ittifakın korunması gerektiği kanaatindeyiz. Biz de Bursa ölçeğinde bunun gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

TOKTAŞ: "ASLA KAYBEDİLMEZ DENEN YERLERİ KAYBETTİLERSE, BU İTTİFAK SAYESİNDEDİR”

İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş da Millet İttifakı'nın varlığının, AK Parti'nin iktidardan gidebileceğinin habercisi olduğunun altını çizdi. Toktaş şunları söyledi:

"Türkiye'de artık AK Parti gidebilir denilebiliyorsa, bu ittifakın varlığının sonucudur. Bunun ürünüdür. Asla kaybedilmez denen Ankara ve İstanbul gibi büyükşehir belediyelerini kaybettilerse, bu da Millet İttifakı'nın bir sonucudur. Kurallar ve genel ilkeler çerçevesinde birbirimize sahip çıkmak durumundayız. Birbirimizin varlığının farkında olmak, birbirimizi korumak durumundayız. Sahadaki birlikteliğimizi, yönetimlerde de var etmek durumundayız. Bunları göz ardı etmeyeceğiz. Seçimleri geride bıraktık ama zaman akıyor, yeni seçimler yaklaşıyor. Birbirimize ihtiyacımız olduğunu gözden kaçırmayacağız."

KAYIŞOĞLU: “BU İTTİFAK AYAKTA KALACAK”

24 Haziran genel seçimleri öncesi İYİ Parti’nin seçime katılabilmesi için grup kurmasına katkıda bulunan 15 CHP’li milletvekilinden biri olan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da ittifakın ayakta tutulması gerektiği görüşünü dile getirdi.