Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa’daki AKP yerel iktidarı döneminde yapılan ender doğru projelerden biri olan BUDO'nun kuruluşunda da, İBB ile iskele kira anlaşmasının uzatılması ve bunun bilet fiyatlarına indirim olarak yansımasında da CHP'nin katkısı olduğunu vurgulayarak, "Bir Bursa markası olan BUDO'nun Bursa-İstanbul ulaşımında yüzde 40'lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Başkanları, il-ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla Mudanya'da BUDO iskelesi önünde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, BUDO'nun temelinin CHP'li üç büyükşehir meclis üyesinin imzalarıyla verilen önergeyle atıldığını hatırlattı. Yılda 1 milyon yolcu taşıyan BUDO'nun Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemdeki beceriksiz yönetimince gözden çıkarıldığını ve satışının düşünüldüğünü, hatta kamuoyu tepkisi ölçmek için basın yoluyla "yoklama" bile çekildiğini belirten Karaca, "Sert tepki görünce, 'Biz BUDO’yu satmıyoruz, satmayacağız' dediler. Büyükşehir'in mantığını biliyoruz: Kar-zarar mantığıyla bakıyor. Zarar eden kuruluşlardan kurtulmaya çalışıyor. Kamusal hizmeti kenara bırakıp, bu mantıkla bakıldığında, en başta Büyükşehir Belediyesini kapatması gerekir. En beceriksiz en çok zarar eden kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi. 5 katrilyon lira borcu var. Batmış durumda. BUDO zarar ediyor diye kapatacaksan, önce belediyeyi kapat!" şeklinde konuştu.

“SÖZLEŞME İMZA AŞAMASINA, İMAMOĞLU’NUN KATKISIYLA GELDİ”

BUDO'nun zarar etmesinin gerekçesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yıkılmaya çalışıldığını belirten Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi beceriksizlerini, işbilmezliklerini, vizyonsuzluklarını unuttular, Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yıkmaya çalıştılar. Gerekçe, Sirkeci’de kullanılan Katip Çelebi iskelesinin kullanım ücretinde astronomik artış olmuş. BUDO’nun bilançosuna bakıyorsunuz, İBB’nin istediği rakam gerçekten o kadar az ki. Gerekçe buysa biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan randevu aldık. Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz, Belediye Ulaşım Komisyonu üyemiz Remzi Çınar ve Büyükşehir Grup Başkanvekilimiz Osman Ayradilli’yle İstanbul’a gittik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu’yla görüşme yaptık. Orada iskele artış ücretini istedikleri seviyeye çekeceğiz, gelsinler sözleşme yapalım' denildi. Sessiz sedasız gittiler. Uzlaşmaya varıldı. Onu dahi Bursa kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Şu an ilgili sözleşme İstanbul’dan BUDO’ya gönderildi. İmzalayacaklar iş bitecek.”

“BİLET FİYATINDA İNDİRİM ÇOK ÖNEMLİ, BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bütün şartların oluşmasıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’nun yolcu taşıma ücretlerine yüzde 40’ın üzerinde bir indirim yaptğını hatırlatan Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerel basında, buradaki indirim damping olarak yansıtılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin emeği yok sayılıyor. Bir cümle dahi Cumhuriyet Halk Partisi geçmiyor. Zam yaparken tek satır yazmayan, zamma hiç tepki vermeyen bazı gazetelerde iki gündür manşet görüyoruz. Neredeyse kahraman ilan edecek. 39 lira bilet fiyatı doğru bir iş, teşekkür ediyoruz. Ama teşekkürü önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ediyoruz. Arkasından bizimle emek harcayan, gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz doğru bir iş yapıldığında buna teşekkür etmesini biliriz. Bilet fiyatlarının makul seviyeye indirilmesi, rekabet gücünün artırılması önemli. Bunun için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum."

"SU BİRİM FİYATINI İNDİRSİN, ALİNUR AKTAŞ'A YİNE TEŞEKKÜR EDECEĞİM "

CHP Bursa İl Başkanı Karaca, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a "bir kez daha" teşekkür etmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha teşekkür edeceğim ama küçük bir ricam olacak. O da geçen Büyükşehir Meclisi'nde yaptığı oldu bittiyi Bursa kamuoyuyla paylaşıp, su fiyatlarında gerçek bir indirim yapması. Su fiyatlarında 25 kuruşluk, hattâ 1 kuruşluk bile indirim söz konusu değil. Tonu 3 lira 86 kuruştan devam ediyor. Su faturasında indirim yapmayı düşünüyorsanız su birim fiyatını düşürün. Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 ton suyu 10 liraya sabitledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 litre suyu insani bir ihtiyaç olarak gördü ve sembolik ücretlere getirdi. Türkiye’nin en pahalı su satan belediyelerinden birisi Bursa Büyükşehir Belediyesi. Alinur Aktaş’a bir kez daha gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Onun için de su birim fiyatını düşürsün."