Gemlik Belediyesi vizyon projelerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete sundu.

Gemlik Belediyesi tarafından tamamlanan Halk Market, Yaşlı Konukevi, Uğur Böcekleri Kreşi, Engelsiz Taksi, Hasta Nakil Ambulansı ile yapımı tamamlanmak üzere olan Spor Tesisi, düzenlenen program ile tanıtıldı.

Sosyal Yaşam Merkezi açık alanında gerçekleşen törende üst düzey sağlık tedbirleri uygulandı. 300 kişi ile sınırlı tutulan tören alanında sık sık maske, mesafe ve temizlik uyarıları yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP ve İYİ Parti Bursa il başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Gemlik’te faaliyet gösteren kadın girişimci dernekleri de tören alanında yer aldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler dernek stantlarını ziyaret etti.

Başkan Sertaslan: “Barış ve huzuru sağlayacağız”

İlk olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Barışın ve huzurun kenti iddiasını ortaya koyduğumuz, sofralık zeytinin başkenti, güzel Gemlik’imize hoş geldiniz” dedi. Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Dışarıdan bakıldığında yaptığımız işler dört duvardan ibaret gibi görünebilir. Aslında bilmenizi isterim ki, bunları yaparken bir derdimiz vardı. Marmara’nın incisi, zeytinin başkenti Gemlik iddiamıza bizi taşıyacak projelerdi bunlar. Her birinin bir anlamı vardı. Sayın genel başkanımızın her toplantıda söylediği bir durumdu, toplumsal barışı sağlayamazsak, geri kalan her şey boş. Dedik ki, o hedefe Gemlik’i götürürsek, her şeyden önce huzura kavuşması lazım ilçemizin, bunu yapabilmenin de bir yolu var. İnsanın yüreğine dokunmak, onun dezavantajlarını ortadan kaldırmak. Emin olun, Gemliklilerin kalbine girmek bizim için en kıymetli şeydir. Şöyle demiştim bir seçim toplantısında, güneşi ve ayı alıp, ayaklarınızın altına sersem, huzurunuz yoksa bir kıymeti olmaz. Dolayısıyla her şeyden çok barışa ihtiyacımız var, barışmaya ihtiyacımız var, ayrışmadan kamplaşmadan uzak durup birbirimizi sevmeye devam etmeliyiz. Bunu yaptığımız gün hem Gemlik ayağa kalkacak hem Türkiye’nin önü açılacak diye düşünüyoruz. Genel başkanımızın burada olması bizim için çok kıymetli. Çok teşekkür ediyorum.”

Genel Başkan sloganlarla kürsüye çıktı

Başkan Sertaslan’ın konuşmasından sonra belediye çalışmalarının anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Videodan sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP’li gençlerin “hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, “Gençler, hiç meraklanmayın, bu ülkeye gerçek anlamda hak, hukuk ve adaleti getirmeye kararlıyız” dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle sürdürdü: “Bu ülkede gençlerin önünü açmaya kararlıyız. Bu ülkede gençlere istihdam alanları açmakta kararlıyız. Bu ülkeye düşünce özgürlüğü getirmeye kararlıyız. Bu ülkede gençleri başımızın üzerinde taşımaya kararlıyız. Çünkü onlar bizim umudumuz. Sevgili gençler sizleri çok seviyorum. 2023’te sandık geldiğinde 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Size inanıyor, size güveniyoruz.”

Kılıçdaroğlu: “Belediye başkanlarımız millete her kuruşun hesabını veriyor”

Belediye başkanımız konuşmadan önce yaptığı hizmetleri anlattı. Kendisine teşekkür ediyorum” diyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Başkanımız, başarılı bir belediye başkanı. Biz, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Bunun başlangıcını belediyelerimiz yapıyor. Huzur kadar değerli bir şey yok. Türkiye’de huzurun olması lazım. Toplumun kavgadan arınması lazım. Belediye başkanlarımız yatırımlar yapıyor. Yaptığınız her yatırımın hesabını millete verin. Çünkü harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. O zaman millete hesap vermek gibi onurlu bir görevi her belediye başkanımız yerine getirmeli.”

Kılıçdaroğlu’ndan Gemlik Zeytini vurgusu

“Gemlik, zeytinin başkenti. Ankara’da da olsak, Türkiye’nin başka bir coğrafyasında da olsak önümüze hep Gemlik zeytini geliyor. Sadece biz değil, bütün dünya Gemlik zeytininin ne kadar önemli olduğu biliyor. Bizler de Gemliklilerin ürettikleri bu zeytini dünyaya pazarlamaları konusunda destek veriyoruz. Belediyemiz, geçtiğimiz aylarda yere düşen zeytini iki liraya değil, dört liraya aldı. Dört liraya alınınca çiftçi kazandı, üretici kazandı. Bizim belediyelerimizde asgari ücret 3100 lira. En küçük belediyemiz bile işçisine 3100 lira veriyor. Hükümet kendi belediyelerinde bunu yapamıyorsa bir sorun var demektir. Biz bu sorunu çözeceğiz. Asgari ücret artınca toplumun her kesimi kazanır.”

“Yakın çevrenizle konuşun. Komşunuzla, minibüs şoförüyle, akrabalarınızla, yakınlarınızla, çiftçilerle, kadınlarla konuşun. Yeni bir anlayışın gelmesi gerektiğini anlatın. Artık kavgaya yer yok, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yeni anlayışta demokrasi olacak, yeni anlayışta gençler şu twiti atsam başım belaya girer mi diye düşünmeyecek. Gençler, sizden oy istiyorum, beni özgürce eleştirin diye oy istiyorum. Gençler düşüncelerini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz. Esnaf, çiftçi derdini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda “Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Bozbey ne yazık ki seçimi kazanamadı. Ama önümüzdeki seçimde Bursa’yı da kazanacağız ve arkadaşımızı Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacağız” dedi.

Konuşmaların ardından tesislere canlı yayın bağlantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Üyeleri, açılışı yapılan tesisleri kısaca tanıtarak kurdeleleri kesti. Program Kemal Kılıçdaroğlu ve misafirlere Gemlik Zeytini ve zeytinyağı hediye edilmesi ile sona erdi.i