Temizlik konusunda ortaya koyduğu hedefler ve yapılan çalışmalarla Türkiye’nin en temiz şehri olmaya aday olan İnegöl Belediyesi, Akıllı Rota Optimizasyonu uygulamasıyla dakikada ortalama 40 kg çöp toplayarak dakikada 29 kg olan Türkiye ortalamasından çok daha başarılı bir sonuç elde etti. Belediye Başkanı Alper Taban, bu sonuçla İnegöl’ün en temiz şehir hedefine bir adım daha yaklaştığını söyledi.

Temizlik konusunda ortaya koyduğu özverili çalışmalarla dikkat çeken İnegöl Belediyesi’nde, hedef bu alanda zirvede yer almak. Türkiye’nin en temiz şehri unvanını elde etmek için çaba sarf eden İnegöl Belediyesi, yapılan hamleler sonucunda elde edilen başarılarla hedefine emin adımlarla ilerliyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BAŞARI ELDE EDİLDİ

Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından temizlik konusunda attığı adımlar ve temizlik hizmetlerinin belediye bünyesine alınarak uygulamaya geçirilen sistem, meyvelerini vermeye başladı. Bir süre önce Akıllı Rota Optimizasyonu uygulamasıyla güzergahlarını revize eden İnegöl Belediyesi, daha az araç ve personel ile daha kısa sürede daha fazla çöp toplamayı başardı. Türkiye genelinde dakika başına çöp toplama oranı 29 kg olarak açıklanırken, İnegöl’de ise bu oran dakikada 40 kilograma kadar çıktı. Bu başarılı sonucun elde edilmesinde Akıllı Rota Optimizasyonu ve yapılan küçük dokunuşlar büyük rol oynadı.

KOYDUĞU HEDEFE ULAŞMAK BU ŞEHRİN GENLERİNDE VAR

Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, göreve geldiği ilk günden bu yana temizlik hususuna dikkat çektiğini, bu alanda hedefler koyduklarını hatırlattı. Türkiye’nin en temiz şehri olmak istediklerini kaydeden Taban, “Bizler bunu başaracak güçte ve duyarlılıkta bir şehiriz. Bakın İnegöl mobilyada dünya markası olmuş, köftesiyle, kaplıcalarıyla, tarımıyla, turizm değerleriyle marka bir şehir. Koyduğu hedefe ulaşmak, başarmak bu şehrin genlerinde var. Biz de diyoruz ki yerel yönetimler olarak, Türkiye’nin en temiz şehri İnegöl olacak. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Kısa sürede aldığımız sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterdi. İnşallah daha iyi sonuçlara erişip kirletmeyen bir şehir olacağız” dedi.

DAKİKADA 40 KG ÇÖP TOPLANIYOR

Temizlik konusunda dakika başına çöp toplama oranında elde edilen başarıya da değinen Alper Taban, “Öncelikle temizlik konusunda aracı firmayla yollarımızı ayırıp bu işin tüm kontrolünü elimize alarak işe başladık. Yeni araçlar aldık. Ekiplerimizi modern ekipmanlarla donatıp ardından da sistemsel düzenlemelere gittik. Akıllı Rota Optimizasyonu uygulamasıyla hem araç hem personel konusunda ciddi tasarruflar sağladık. Aynı zamanda daha önce yapılan işi daha kısa sürede yaptık. Bu sistem ile daha tasarruflu ve daha hızlı çöp toplama seviyesine ulaştık. Eski sistemde günlük 19 araç ile çöp toplama işi gerçekleştirilirken, yeni rota optimizasyonu sayesinde bugün günlük 16 araç ile çöpler toplanmaktadır. Bu sayede 3 araç ve 9 personel tasarrufu ayrıca buna mukabil yakıt ve araç amortisman tasarrufları sağlanmıştır. Bunlar yıllık bazda ciddi tasarruflar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tasarruflar da yine vatandaşımıza hizmet olarak geri dönüyor. Bugün ulaştığımız noktada Türkiye ortalamasında 1 dakikada 29 kilogram çöp toplanırken, biz İnegöl olarak dakikada 40 kilogram çöp topluyoruz. Yani temizlik hizmetlerinin sağlanmasında hız olarak Türkiye ortalamasının çok çok üzerine çıktık. Ve bunu araç ve personel tasarrufu sağlayarak hayata geçirdik. İnşallah gelecekte daha başarılı sonuçlar da alacağız” açıklamalarında bulundu.