İYİ Parti rüzgarı bu kez Bursa’nın Nilüfer ilçesinde esti. İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “1 GÜNDE 1 İLÇE, 17 GÜNDE 17 İLÇE, 712 KÖY” etkinliği, Nilüfer’de de vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.Nilüfer Agora Çarşısı yanındaki İhsaniye Pazarı önünde yapılan nokta mitingiyle başlayan İYİ Parti çıkarması önce esnaf gezisiyle devam etti, sonrasında da eş zamanlı gerçekleştirilen 37 köy ve mahalle ziyaretleriyle tamamlandı.

Mitingde İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof.Dr. İsmail TATLIOĞLU, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Ahmet Kamil EROZAN, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU ve Nilüfer İlçe Başkanı Levent ÖNCÜ vatandaşlara hitap etti.

TATLIOĞLU: BİZ HAZIRIZ, BİZ ÇÖZERİZ…

TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Tatlıoğlu Türkiye’nin bir yol ayrımına geldiğine değinirken, “Ülkemiz artık yönetilemiyor ve vatandaşımız değişim istiyor. Bu çok net. Başaramayan gider, bir yenisi gelir, yönetemezse o da gider, bir başkası gelir. Demokrasinin kuralı budur. 20 yıllık iktidar, görülüyor ki bir paslanma, bir küflenme yaşıyor. Ekonominin çarkları artık dönmüyor. Bu olumsuzluk toplumsal hayatı da pek tabidir ki olumsuz etkiliyor. Vatandaşın alım gücü günden güne düştükçe derin bir yoksulluk kaçınılmaz oluyor. Çözüm erken seçimdir, çare değişimdir, vatandaşımız da bunu istiyor. O nedenle bugünkü tabloda, siyasi iklim değişikliği ülkemizin düze çıkması için şarttır” dedi.

EROZAN: SORUNU TARATAN, ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAMAZ

Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan da ekonomik ve sosyal politikalardaki tutarsızlıkların yanı sıra, dış politikadaki bariz yanlışlıklara değindi. Erozan, “Neredeyse bütün sınır veya sınır ötesi ülkelerle aynı anda çatışan, sürekli olumsuzluklar yaşayan bir başka ülke yönetimi dünyada yok. İktidarın, Türkiye’yi yalnızlaştırma politikası sıkıntıların en önemli nedenidir. Paramızın pula dönmesi de dahil olmak üzere, ülke ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların temel sebebi de budur. Bu problemleri ancak yeni bir iktidarın uygulayacağı istikrarlı bir dış politika stratejisi çözebilir. Zira sorunu yaratan, çözümün parçası asla olamaz” diye konuştu.

TÜRKOĞLU: KÖTÜ TABLODAN KİM SORUMLUYSA FATURAYI O ÖDER!

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da yaptığı konuşmada bizzat sahada, vatandaşla iç içe olmak suretiyle, milletle birlikte siyaset yapma tarzına ısrarla devam ettirdiklerine işaret etti. Türkoğlu, “Bir ilçenin tüm mahalle ve köylerini ekiplerimizle birlikte aynı anda ziyaret etmemizin de nedeni, vatandaşlarımızla bire bir hasbıhal etme düşüncesidir. Milletimizin derdini, vatandaşımızın kendi ağzından dinleyip, yüreğinden geçenleri öğrenerek ancak gerçek çözüm projelerimizi hayata geçirebiliriz diye düşünüyoruz. Ülke genelinde ses getiren bir günde bir ilçe 17 gecede 712 köy ziyareti projemiz de bu olanağı bize sağlıyor. Hangi kriteri baz alsak, ülkede tablo çok kötü. Bu kötü tablonun mimarı kimse faturayı da o ödemelidir. Hangi alanda olursa olsun yönetemeyen gider, yönetebilen gelir. Türkiye’yi dünyada küme düşürenler de ömürlerini uzatmak için hiç boşuna direnmesinler, ilk seçimde gidecekler” şeklinde konuştu.

ÖNCÜ: HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü de tüm katılımcılara teşekkür ederken, “Nilüferli Hemşehrilerimizin bu coşkulu ilgisi iktidara yürüyen İYİ Parti’mizin ayak sesleridir. Emin adımlarla hedefimize doğru ilk günkü heyecanla yürüyoruz, aynı kararlılıkla yürümeye de devam edeceğiz. İYİ günler yakında, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Esnaf ziyaretleriyle devam eden İYİ Parti’nin Nilüfer’deki yoğun çalışmaları, akşam saatlerinde, ekiplerin dağıldığı İlçenin 37 köyünün hepsinde, eş zamanlı olarak vatandaşlarla yapılan sohbet ve görüş alışverişleriyle sona erdi.

İl Başkanlığının oluşturduğu ekipler, ziyaret ettikleri mahalle ve köylerde, vatandaşların sorunlarını dinleyip, raporlaştırmak üzere notlar aldılar.

İYİ Parti’nin ilçe ve köy ziyaretleri ilk olarak Karacabey ile start almış, sonrasında Mudanya, Orhangazi, Gemlik ve merkezde Osmangazi ile Kestel ilçeleriyle devam etmişti.