Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961’den itibaren “bayram” olarak kutlanan ancak, günümüzde “dayanışma” günü olarak anılan Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursa’daki gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Hayri Türkyılmaz, sosyal ve ekonomik koşulların yanı sıra ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların olduğu günümüzde “dayanışma” günü olarak anılan 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde, önemli bir kamu görevi yapan basın mensuplarına teşekkür etti. Basın yayın yaşamına emek verenlerin ekonomik ve sosyal haklarının kullanılamaz hale geldiğini, baskıların arttığını dile getiren Türkyılmaz, “Gazeteciler, günümüz Türkiye’sindeki ekonomik şartlara ve tüm baskılara rağmen meslek namusuyla, ısrarla gerçeğin peşinde koşmaya devam ediyorlar. Ancak içinde bulunduğumuz bu süreçte ifade özgürlüğünü kullanan basın emekçileri tutuklanıyor, düşünceleri baskı görüyor ve çoğunun yolları bağlı oldukları medya kuruluşlarıyla ayrılıyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bugün ne yazık ki anlamını yitirmiş, her şeye rağmen gazetecilik yapmaya çalışan bir grup basın emekçisinin Dayanışma Günü’ne dönüşmüştür. Bu süreçte kalemini satmadan, eğilmeden, bükülmeden, düşüncelerini özgürce söyleyen, yazan, çalışan, çalışamayan tüm gazeteci dostlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yanlarında olduğumu belirtiyor, aydınlık bir gelecek için birlikte mücadele sözü veriyorum. Basının amiral gemisi Bursa’da, mesleki örgütlenmenin önemli yapı taşlarından Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ile Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’ni verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum” dedi.