MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden yaptığı açıklamada, Çok arzu etmeme rağmen 02 Nisan 2021 Günü Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapılacak olan ve 2020 yılı Belediye Faaliyet Raporu'nun ele  alınacağı meclis toplantısına söyleyeceğim ve gündeme taşıyacağım çok önemli hususlar olmasına rağmen yaşadığım sağlık sorunu ve tedavi sürecim nedeni ile maalesef katılamayacağım.

Hiç değilse meclis üyesi olarak görevimi bir nebze olsun yerine getirmek, siz saygıdeğer Mudanyalılardan aldığım oyları helâl ettirebilmek adına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP Meclis üyelerinin sizlerin parasıyla yaptığı yasal görünen ama vicdanları kanatan bir kısım harcamalarını paylaşmak istiyorum.

Samimiyetimle söylüyorum ki siyasetin çok ötesinde Mudanya'da acil çözüm bekleyen, vatandaşlarımızın adeta feryat ettiği, küçük paralarla çözülebilecek onlarca sorun varken sizlere ait olan paraların nerelere boş yere akıtıldığını bilmenizin en doğal hakkınız olduğunu düşünüyorum. 
Vicdani bir sorumluluk olarak gördüğüm bu paylaşımımı bir Mudanyalı olarak sizlerin de sosyal medya üzerinden paylaşmanızı, sizlerin ve çocuklarınızın gelecek günlerinizin daha aydınlık olması adına geniş kitlelere ulaştırmanızı temenni ediyorum.

Başlayalım.

2014 Yılı Yerel Ve Mahalli İdareler seçim çalışmaları kapsamında seçim vaatlerini sıralayan Hayri Türkyılmaz "Belediye'ye ait olan her şey şeffaf olacak. Tüm hesapları belediye kapısına asacağım. Halkıma sormadan dayatmayacağım, diretmeyeceğim" diye defalarca söz vermişti. Yedinci yılı dolan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz FACEBOOK BELEDİYECİLİĞİ (SOSYAL MEDYA) dışında hiçbir şey yapmamıştır.

Mudanya Belediyemiz 2020 yılında ;

* Ayşe Civan Arslan'a Facebook'ta reklam işi için 37 Bin Türk Lirası ödemiş.
* Aydoğdu Medya Basın ( Cep Televizyonu) 8 Bin Türk Lirası ödemiş.
* R Ajans'a                   10 Bin 500 Türk Lirası ödemiş.
* Güneş Bağımsız Medya'ya     20 Bin Türk Lirası ödemiş.
* Bursa Port (web Banner)     19 Bin Türk Lirası ödemiş.
* Bursa Editör (Web Banner)   10 Bin Bin Türk Lirası ödemiş.
* Bursa Muhalif (Web Banner)  26 Bin Türk Lirası ödemiş.
* Gazete Kritik (Web Banner)  50 Bin Bin Türk Lirası ödemiş.
* Tele1 Televizyonuna         38 Bin Türk Lirası ödemiş.
* Olay Medya'ya                12 Bin Türk Lirası ödemiş.
* AS Tv'ye                    15 Bin Türk Lirası ödemiş.
* B.E.R.K Radyo Tv Line Tv'ye 29 Bin Türk Lirası ödemiş.    

Bunlar Koronavirüs Pandemisi Döneminde vicdanlara sığmayan harcamalar

Bursa'ya korona virüs nedeni ile giriş çıkış seyahat yasaklarının olduğu bir dönemde yevmiyeci pek çok Mudanyalı vatandaşımızın kara kara düşündüğü bir süreçte Mudanya Belediyesi tarafından yapılan ödemeleri Cumhur İttifakı Meclis Denetleme Komisyonu üyesi Sayın  Volkan Biçer'in ŞERH koyduğu imzalı belge üzerinden sizlere aktarıyor ve kendisine hassiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Diğer yandan hatırlamakta fayda var, Mudanyamızın duayen gazetecisi Mudanya Egemen Gazetesi sahibi rahmetli Aziz Bükey Mudanya Belediyesi tarafından doğruları manşetine taşıdığı için randımansız gazeteci ilan edilenler arsındaki yerini almış vefatından önce yayımladığı son yerel gazete köşesinde "Mudanya Basını Oksijen Çadırında" başlığı ile doğruları yazan Mudanya Yerel basınına Hayri Türkyılmaz'ın haksız ve vicdanlara sığmayan ambargosunu gündeme taşımıştı.

Hangi Vicdana Sığar?

Kıymetli Mudanyalılar, 2020 Yılı içinde Mudanya Belediyemiz pandeminin ağır tedbirleri ile işyerleri kapalıyken sokağa çıkma  yasakları varken 3 adet beklenti , memnuniyet anketi yaptırmış ve toplamda yaklaşık 190 Bin Türk Lirası ödemiş.

Ayıptır, günahtır. Yaşanan pandemi sürecinin getirdiği ağır ekonomik şartlar düşünüldüğünde anketlerin önceliği nedir? Halkın ihtiyacı varken, okullar, geliri düşük aile çocukları pandemi koşullarına uymakta zorlanır, malzeme eksiklikleri yaşarken, evine yiyecek götürmeyen Mudanyalılar varken, Mudanya'da canla başla çalışan muhtarların binalarının damlarından yağmurda su girip konteynır zeminleri çökerken ve daha pek çok acil ihtiyaç varken bu hatsiz, hesapsız, vicdansız harcamaları takdirlerinize bırakıyorum.

Yine 2020 yılında Mudanya Belediyesi Bütçesinden,  Lozan Mübadilleri Vakfının takvim işi için yaklaşık 37 Bin 700 Türk Lirası ödenmiş. Pandeminin ağır ekonomik şartlarında bunu sosyal belediyecilik kapsamında açıklayamazsınız. Mudanya'da pandemi nedeni ile etkinlik yapamadığı için üyelerinden aidat toplayamayan ve kiralarını ödeyemeyen Derneklere, sivil toplum kuruluşlarına neden böyle bir para aktarmadınız?

Belediye mülklerinde olup pandemiden dolayı kira ödeyemeyen derneklerin kira borçlarını sildiniz mi? 
Kıymetli Basınımız, Saygıdeğer Mudanyalılar,

Yerel siyaset halkın sorunlarına çözüm bulmak için yapılır, halkın parasını talan etmek için değil. Popülist yaklaşımlardan uzak sizlere ıslak imzalı belge ve rakamlarla sesleniyor ve daha boş yere yapılan pek çok ciddi harcamamaların olduğunun bilinmesini istiyor vicdani görevimi yerine getirdiğim inancı ile hepinize sağlık ve sıhhat dolu günler diliyorum.

Saygılarımla
Bülent Erden
MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi.