Dünya genelinde hızla yayılan korona virüs sebebiyle can alan kovid-19 salgını ülkemiz insanı içinde büyük tehlike oluşturmuş durumda.

Özellikle alışveriş ortamlarında sosyal mesafeye dikkat edilmemesi, alınan tedbirlere rağmen salgının yayılmasına olanak sağlayan etkenlerden en önemlisi. Mudanya’da mevcut pazar yerlerindeki tehlikeye daha önceki açıklamalarımda dikkat çekmiş gerek sosyal mesafenin korunamadığından gerekse maske kullanım eksikliğinden dolayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı göreve davet etmiştim.

Mudanya Pazar yerlerinde risk görülüyor ki devam etmekte.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a bulaşın pazar yerlerinde yayılma riskini en az seviyelere indirmek için önerim faaliyetine son verdiği Demirhane Dolgu Alanı Mevkindeki Kapalı Pazar yerini gerekli düzenlemeleri yaparak derhal hizmete açmasıdır.

Kapalı Pazaryeri temizlenerek, dezenfekte edilmeli, denize ve Özdilek AVM tarafına bakan brandaları 3’er metre toplanarak temiz hava sirkülasyonu sağlanmalı zaten var olan kapılardan 2’si sadece giriş, 2’si çıkış kapısı olmalıdır.

Kapalı Pazar yerine girişlerde daha önce Türkiyemizin çeşitli belediyeleri tarafından hizmete alınan vatandaşlarımızın içinden geçeceği dezenfekte tünelleri konulmalı, pazara maskesiz gelen vatandaşlara ücretsiz maske verilmeli, maske takmamış olanlar kesinlikle alışveriş alanlarına alınmamalıdır. Yerlere sarı ok işaretleri çizilmeli ve vatandaşların tek bir hat üzerinden alışverişlerini yaparak pazar alanında tek yönlü bir trafik oluşturulmalıdır.

Bu toplum sağlığımız açısından alınması gereken yapılması Mudanya Belediyemiz için kolay önemli bir tedbirdir.

Bu önerimin Sayın Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in de inceleyerek değerlendirmesini temenni ederim.

Mudanya bulunan mevcut Pazar yerleri şu anki durumu ile kontrolü zor ve sosyal mesafenin korunabilmesi bakımından risklidir.

Yine salgın sürecinde İlçe Stadyumu pazarcı çadır bağlama demirlerinin Mudanya Belediyesi tarafından sağlanması durumunda giriş ve çıkış kapılarının ayrı tutulabilmesi bakımından dikkatle değerlendirilmesi gereken önemli bir yerdir.

Tüm vatandaşlarıma EVDE KAL çağrımı yineliyor, sağlıklı günler diliyorum.

Bülent ERDEN