Bursa Aşçılar Derneği(BURASDER) üyeleri kapanma öncesi Enginar Ofisi’nin merkezinde biraraya gelerek sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Kazım Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda BURASDER Başkanı Sait Kaplan prosedürleri yerine getiren işletmelerde 35 yaş üstü aşılama çalışmalarının başladığını söyledi. Termal ve kayak turizminin başkenti Bursa tarihinde ilk defa 5 yıldızlı otellerin kapılarını kapatmak zorunda kaldığını kaydeden Kaplan, “Kapalı otellerin açılmasını bekliyoruz. Açık otellerde yüzde 30 doluluk oranıyla çalışıyor. Yemek sanayileri kapasitelerinin yüzde 50’sini kullanıyor. Kapıları halen kapalı olan restoranlar var. Belirsizlikler bizi zorluyor” dedi.

Covid-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Bursa’da iyi bir enginar sezonu beklediklerini de ifade eden Kaplan konuşmasına şöyle devam etti:

“20 Mayıs itibariyle Bursa’da enginar sezonunun açılmasını bekliyoruz. Hasanağa Enginarı kalın sapı, açık rengi ve lezzetiyle ile Türkiye’de üretilen enginarlar arasında öne çıkıyor. İzmir ve Aydın’da sonra Bursa enginar üretiminde Türkiye’nin lokomotifi konumunda. Bursa’da yaklaşık 5 bin dönüm alanda üretim yapılıyor. Hasanağa’dan sonra Yenişehir ve Mudanya ilçelerimiz enginar üretim üstümüz. Bize de kentimizin mümbit topraklarında yetişen bu lezzetli sebzeden dillere destan, damakları şenlendirecek yemekler üretmek kalıyor.”