Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan şahısların suç unsurları ile birlikte yakalanmalarına yönelik çalışmalar neticesinde;

16 Ağustos Pazartesi günü ilçemizde Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti,  Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, 6136 SKM Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında işlenen suçlarla ilgili olarak İ.Y., Ç.Ç., O.F., G.F., O.F. ve R.A.   isimli toplam 6 şahıs yakalanarak göz altına alındı. 

Yakalanın şahsın ikametinde ve kullanmış oldukları araçta yapılan aramalarda;

Bir adet ruhsatsız tabanca-şarjör,
14 adet mermi,
5 adet uyuşturucu hap,
372.3 gram esrar maddesi,
33 gram metamfetamin,
Uyuşturucu madde olduğu düşünülen 228 gr sıvı,
4 cm ve 25 cm. uzunluklarında saksıya dikili esrar bitkisi,


Bir adet hassas terazi,Uyuşturucu imalatında kullanılan damıtma malzemeleri ve birçok uyuşturucu içiminde kullanılan aparatlar elde edildi.Yapılan çalışmalar neticesinde yakalanarak gözaltına alınan ve Haklarında Uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek veya bulundurmak suçu kapsamında işlem yapılan O.F., G.F., O.F. ve R.A. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Haklarında Uyuşturucu madde imal ve ticareti kapsamında işlem yapılan İ.Y ve Ç.Ç isimli şahıslar mevcutlu olarak İznik Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.