Bugün, geçmişi kahramanlık ve zaferlerle dolu Aziz Milletimizin, vatan toprağı uğruna verdiği kurtuluş mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu’yu ebedi vatanımız olarak bir kez daha tescillediği, Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan büyük zaferimizin 98. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

            30 Ağustos 1922’de İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Aziz Milletimizin azmi, inancı ve kararlığıyla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi kazanılmıştır. Kazanılan bu zaferle, Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, milletimizin; vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

            Ecdadımızın canlarını ortaya koyarak vermiş olduğu bu şanlı mücadele, daha güçlü yarınlarımız için bizlere ilhan kaynağı olmaktadır. Bugün bizlere düşen görev ise, Aziz Milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, güçlendirmek ve payidar kılmaktır.

            Çok iyi bilinmelidir ki; dünya var oldukça, Türk Milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecek, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı, bağımsızlığımızın simgesi olarak göklerde ilelebet dalgalandıracaktır.

            Evet, bu sene buruk bir zafer coşkusu yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi de olumsuz etkilemekte. Gelin bu sene coşkumuzu balkonlarımıza şanlı bayrağımızı asarak gönülden kutlayalım. İnanıyorum ki, bu zor günleri bize yakışan milli birlik ve beraberlik duygularıyla, gönül bağımızla atlatacağız.

            Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin, şanlı ordumuzun tüm mensuplarının ve Bursalı Hemşehrilerimin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

                Yakup Canbolat
                  Bursa Valisi