Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, su abonelerinin mağdur olmaması için 1 Temmuz – 31 Ağustos arası döneme ait faturalandırılacak su tüketimlerinde 12 metreküp olarak belirlenen 1’inci kademeyi 24 metreküpe çıkarak, vatandaşlara büyük destek sağladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda verilen önerge ile su faturalarındaki bir düzenleme ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapılan oturumda, pandemi döneminde yarısı tahsil edilip, kalan yarısı sonraki dönemlere aktarılan ve ilk 3 aylık dönem ortalamasına göre tahsilatı yapılan su faturalarındaki mahsuplaşma nedeniyle yükselen su faturaları ele alındı. Kişisel hijyen nedeniyle su tüketiminin arttığı dönemde vatandaşların mağdur olmaması için Nisan ve Mayıs ayında sayaç okumayan BUSKİ, Ocak-Şubat-Mart ayları su tüketim ortalamasını alarak faturalandırma yaptı. Nisan ayında bu ilk 3 ayın ortalamasının yüzde 50’sini faturalandıran BUSKİ, kalan yarısının tahsilatını ise ötelemişti. Mayıs ayında da yine ilk 3 aylık tüketim ortalamasının yüzde 80’i faturalandırılmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte sayaç okuma sistemini başlatan BUSKİ, Haziran ayında da 15 metreküp üstü tüketimleri faturalandırmayıp, aşan kısımları Temmuz ve Ağustos ayı tüketimlerine eşit olarak yansıtma kararı almıştı.

1’inci kademe 2’ye katlandı

Pandemi döneminde faturalandırılmayan tüketimlerin bu döneme sarkması ve yaz aylarında yaşanan fazla su tüketimleri yüzünden, önceki aylara göre su faturalarında bir yükselme yaşanırken, vatandaşların mağdur edilmemesi için Büyükşehir Meclisi’nde örnek bir karar alındı. Önerge ile meclis gündemine gelen konuyla ilgili olarak vatandaşların mağdur olmaması için 1 Temmuz – 31 Ağustos arasındaki dönemde 12 metreküp olan 1’inci kademe sınırı, 24 metreküpe çıkarıldı. Yine 17 Temmuz olarak açıklanan su kesmeme ve faturalarda vade farkı uygulamama kararı da 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “1 Temmuz’dan itibaren yapılmış olan tahakkuklar da 24 metreküp kademe limitine göre hesaplanacak. Bu şartlarda vatandaşlarımızın yanında olmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle alınan bu kararla BUSKİ abonelerinin Temmuz ve Ağustos aylarında yapacakları su tüketimleri 24 metreküpe kadar 1. kademeden fiyatlandırılacak.