Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları başkanlarıyla birlikte kapatılan Bursa Devlet (Memleket) Hastanesi ve Zübeydehanım Doğumevi’nce incelemelerde bulundu.

Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular’ın da hazır bulunduğu ziyarette Bursa Devlet Hastanesi’nin kapatılmasının hata olduğunu vurgulayan İl Başkanı Karaca, “Sağlıkçı milletvekili 18 Nisan 2019'da Bursa Devlet Hastanesi’nin taşınmasının asla söz konusu olmadığını söyledi. Tam 3 ay sonra 16 Temmuz’da baktık ki Bursa Devlet Hastanesi kapatılıp taşındı. Vekilin hiç sesi soluğu çıkmadı. Hani Bursa Devlet Hastanesi taşınmayacaktı?” diye sordu.
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, il başkanlığına seçildikten sonra gündeme aldığı ilk eylemlerden birini de Bursa Devlet Hastanesi önünde yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bursa halkının sağlık hizmetlerine erişimi engelleniyor. ‘Devlet Hastanemizi Geri İstiyoruz’ imza kampanyasını kamuoyunda duyurmamızın hemen ardından sosyal medyada nezaketsiz paylaşımlarda bulunan iktidar partisinin sağlıkçı milletvekili, CHP'liler için ‘zekavet sorunu var’ demişti. Çünkü proje hazırmış, bir ay içinde ihaleye çıkacakmış, zaten ihaleye çıkacak projeyi gündeme taşıyan CHP’liler fırsatçılık yaparak rol çalıyormuş. Şimdi bakın, aradan tam 6 ay daha geçti. Nerede o proje? Nerede o ihale? Niye tek çivi çakılmıyor? AKP’nin beceriksiz kadroları yüzünden proje ve ihale kelimeleri bile anlamını yitirdi. İhale edilmiş olsa ne olacak? Projesi hazırlanıp ihale edilmiş Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ni bile daha yüzde 50’sine gelemeden yarım bırakıp çürümeye terk edenler bunlar.”

“BURSA’NIN HATIRALARINDAKİ EN ÖNEMLİ BİNALARDAN BİRİ”

CHP Heyeti daha sonra artık kullanılmayan Zübeydehanım Doğumevi binasına geçti. CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş burada yaptığı açıklamada, Bursalıların büyük çoğunluğunun hayatındaki en önemli anıları barındıran Zübeydehanım Doğumevi’nin de Şehir Hastanesi’ne taşınarak kapatıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bursa’da yaşayanların hayatına mutlaka bir şekilde dokunmuş bir hastaneydi burası. Burada kimileri anne oldu, kimileri baba. Bu hastanede dünyaya gelmiş olup, şu an aramızda bulunan çok arkadaşımız var. Anılarımızda öylesine büyük yeri olan şehir içindeki bu hastaneyi kapatıp, kente 18 km mesafedeki Şehir Hastanesi’ne taşıdılar. Bu ciddi yanlıştan derhal dönülmesini talep ediyoruz. Zübeydehanım Doğumevi’nin aynı hizmet çizgisinde ve burada yeniden açılmasını talep ediyoruz.”