CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’dan, Millet Bahçesi’ni genişletmek adına Atatürk Spor Salonu’nun yıkılmak istenmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 400 dönümlük Kültürpark’a 20 metre mesafede ve hiç ihtiyaç olmadığı halde Atatürk Stadyumu’nun arazisine yapılan 40 dönümlük Millet Bahçesi’nin genişletilmesi bahane edilerek Atatürk Spor Salonu ve Yüzme Havuzunun da yıkılmak istenmesine tepki gösterdi. Atatürk Spor Salonu’nun revize edilerek daha uzun yıllar sadece spor değil kongre ve kültürel etkinliklerde de kullanılarak Bursalılara hizmet verebileceğini kaydeden Karaca, “Cumhuriyet Aksı” olarak tanımlanan o bölgede bulunan ve Atatürk’ün adını taşıyan tüm eserlerin AKP iktidarınca hedef alınarak yıkılmak istendiğine vurgu yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İl yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, ilçe başkanları, il kadın ve il gençlik kolları başkanları, partililer ile Bursalıların da katıldığı, fiziki mesafeye de dikkat edilerek, yıkılmak istenen Atatürk Spor Salonu önünde maskelerle yapılan basın açıklamasında AKP’nin yerelde Bursa’yı, merkezi hükümette de Türkiye’yi iyi yönetemediğini belirten Karaca, şunları söyledi:

“O kadar ilginç günlerden geçiyoruz ki, bizi her gün sahaya dökecek işlere imza atıyorlar. Kentin nasıl yönetildiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Atatürk Spor Salonu’nun tabelasını bile sökmüşler. Adı Atatürk’se hiç bakmayın yıkın… Burada sayısız anılarımız var. 50 yıldır o kadar önemli olaylara tanık oldu ki burada… Oyak Renault’un, Tofaş’ın maçlarını hatırlayın… Atatürk Stadyumu yıkılırken bu aksın mesajı verilmişti. Atatürk Stadyumu yıkılırken kapalı tribünün kalacağını, müze yapacaklarını söylediler. Oysa bu kenti sizden önce yönetenler, Kültürpark’ı Bursalılara hediye etmişler. Siz stadyumu yıkıp millet bahçesi yapıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı Millet Bahçesini Zoom’dan açıyor, küçük görüyor… Bir gazeteci Cumhuriyet aksı demiş buraya… Merinos’tan başlıyor İpekiş, Atatürk Lisesi, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Atatürk Stadyumu. Atatürk’ün adı nerede varsa yıkıyorlar.” 

Atatürk Stadyumu’nun olduğu yerde biraz da derine inerek korunabilecekken yıkıldığını, AKP’nin buradaki ilk büyük hatasının bu olduğunu belirten Karaca, Dikkaldırım’da dere yatağına Bursa’nın 600 milyonu gömülerek yeni stat yapıldığını da kaydederek, “Oysa Atatürk Stadı’na 41 mahalleden Bursasporlular yürüyerek gelirdi. Burası Bursa’nın içine sinmedi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI 7 MÜJDE VERDİ, HEPSİNİN İÇİ BOŞ” 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursalılara 7 müjde verdiğini hatırlatan Karaca, “Başlangıç ve bitiş tarihlerini açıklıyorum dedi. Bu güvensizliktir. Acemler’deki tabela duruyor. Bitiş tarihi 400 gün diyor. 500 günü geçti. Kentsel dönüşüm için start vermişlerdi. Bursa’da Çekirge Devlet Hastanesinin karşısında Maliye Lojmanları vardı. Büyük bir törenle yıkıldı, öylece duruyor, 7 yıldır açık otopark olarak kullanılıyor. İpek böceğini gören var mı? T2’den haberiniz var mı? T2’yi 2018’de açıyorlardı. Vagonlar depoda çürüyor. T2’nin tramvayı duruyor, vagonları çürüyor” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın T2 hattı için dış kaynaklı kredi bulunduğu youndaki açıklamasına da değinen Karaca şöyle dedi:

“Biz T2 raylarında yürüyünce de Belediye Başkanı krediyi bulduklarını söyledi. Eğer krediyi bulmadıysa Sayın Alinur Aktaş yalancıdır. 7 Mart tarihindeki haberi ya tekzip edecekti, düzeltme yapacaktı ya da krediyi nereden bulduğunu açıklayacaktı. Çünkü bu paraları biz su faturalarıyla, emlak vergileriyle ödeyeceğiz.”

“BURSA PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ”

Bursa’nın proje çöplüğüne döndüğünü belirten Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“BUDO, Merinos Kongre Merkezi doğru projeler ama diğer projeler yanlış. 7 projenin hepsi boş… Burayı yıkarlar, enkaz uzun süre kalır sonra Atatürk Lisesi’ni de yıkarlar. Onların işine yarayan tek proje Yunuseli (Eski Bursa Havaalanı). Orada rant var çünkü. Orada para var. AKP’nin ilgisini çeken tek proje betondur, ranttır. Yunuseli’de binlerce metrekarelik yeşil alanı betona boğacaklar. Aldığımız bilgilere göre orada özel hastane, eczane yerleri ayrılmış durumda. Eğer yeşile saygılıysanız oradaki yeşil alanı koruyun. Bursa’da depremden sonra toplanma alanı yok. Her tarafı beton yaptılar. Fay hattının üzerindeyiz. Bursa’da bir depremden sonra nerede toplanacağız?”

“OKULLARI YIKTILAR, YENİSİNİ YAPACAKLARDI, YAPILMADI”

Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Çelebi Mehmet Lisesi’nin enkazlarının hala durduğunu belirten CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Atatürk Spor Salonu’nun mevcut haliyle ve yıkılmadan toparlanabileceğinin altını çizerek, “Eğer istiyorlarsa ben onlara yardımcı olayım. Çözemedikleri sorunlara ben yardımcı oluyorum, BUDO’da olduğu gibi. Osmangazi’nin 1 milyonu aşkın nüfusu var. Bir tane spor salonu yok. Gençlerimiz maalesef kötü alışkanlıklara sürükleniyor. Gençleri spora teşvik edecekleri yerde spor salonunu yıkıyorlar. Bursa’da daha çok spor salonu yapılması gerekiyor ama mevcut iktidar satamadığını yıkıyor. Onlar sadece Atatürk isminden rahatsızlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, yıksalar da yüreğimizdeki Atatürk sevgisini engelleyemezler” dedi.

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nilüfer Belediyesi’nde 29 Ekim’lerde toplandığımız meydanı satıyorlar. Bursa’yı yönetemiyorlar, savruluyorlar… Her toplantıda borçlanıyorlar. Şu ana kadar Bursa’ya ne yaptılar? Hızlı trenin viyadükleri sel felaketinin olduğu bölgeden geçiyor. Hiç mi zemin etüdü yapmadınız? Bursa-Yenişehir arası yapılıyor ama Yenişehir’den sonrası yok. Güzergah yok çünkü. Devam eden, bizleri heyecanlandıran hiçbir proje yok. Şu proje bitse diye heyecanla beklediğiniz bir tek proje var mı? Beceremiyorlar, oradan oraya savruluyorlar. Erken veya zamanında, ilk seçimde AKP’den kurtulacağız… Bursa’da bu pazar günü seçim yapılsa, Bursa’da seçimi kazanacağız. Bursa’yı proje çöplüğünden kurtaracak bir yönetime ihtiyaç var. Bursa savruluyor, Türkiye savruluyor… İlk seçimde AKP’den kurtulacağımıza inancımız tamdır. Bursa’nın tüm dinamiklerini buraya desteğe çağırıyorum. Akademik odaları, eski Bursalıları Atatürk Spor Salonu’nu yıktırmamak için mücadeleye çağırıyorum.”

“BURSA HALKININ SAĞLIK HİZMETLERİNE ULAŞMA SORUNU VAR”

Çekirge Devlet Hastanesiyle Şevket Yılmaz Hastanesi arasında bir tane devlet hastanesi bile bulunmadığını vurgulayarak, Bursalıların sağlık hizmetlerine erişimde çektiği çileye de vurgu yapan CHP İl Başkanı Karaca, “Eski Tıp Fakültesinin karşısında bir alan var. 600 yataklı hastane yapacaklardı? Niye yapmıyorlar? Memleket Hastanesi 4 ay önce açılacaktı ama ses yok. Hastanenin açılış tarihi 15 Temmuz’da yine oradayız. Şehir Hastanesi şehrin dışında” şeklinde konuştu.