Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Heyetinin Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirdiği bir dizi ziyarette, ilçelerde sorun yumağı haline gelmiş konular gündeme taşınırken, Karacabey'de ise gündemin ilk sırasını kapalı pazaryerinin yıkılması aldı. Karacabey esnafı, ilçede dişe dokunur hiçbir hizmet gerçekleştiremeyen AKP'li Belediye Başkanı Ali Özkan'ın 10 yıl önce yapılmış ve işlevselliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olan kapalı pazaryerini yıkma konusundaki ısrarına isyan ediyor. İl Başkanı İsmet Karaca ile CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Prof. Dr. Yüksel Özkan'ın da bulunduğu CHP Heyeti Karacabey'deki ziyaretleri sırasında, CHP Bursa Büyükşehir Meclis Grubu'nun bu konuda Karacabey halkı ve esnaftan yana tavır alacağının da altını çizdi.

CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, ilçe belediye meclisi üyeleri ile Gençlik Kolları başkanlarının da eşlik ettiği heyet, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem'i ziyaret etti. Zirai üretime ilişkin birçok sorunun görüşüldüğü toplantıda konuşan CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, üreticilerin çözüm taleplerini daha güçlü sesle dile getirmesinin etkili olacağını kaydetti. Özkan, “Siz sesinizi yükseltin, haklı taleplerinizi dile getirin. Bizler her zaman yanınızdayız” dedi.

Sorunlara ilişkin bilgi alan heyet daha sonra Demirciler ve Marangozlar Odası Başkanı Nedim Sındıran, Aşçılar ve Kahveciler Odası Başkanı Burhan Altıntaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem, Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Ramazan Bay, Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Nusret Orumdaş ile Terziler Odası Başkanı Şerafettin Barbaros ile görüştü.

Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Nusret Orumtaş, pazaryerinin yıkılmasını istemediklerini belirterek, kapalı pazaryerinin yıkılmaması için topladıkları imzaların dikkate alınması taleplerini dile getirdi. CHP Heyeti bu görüşmelerin ardından kapalı pazaryeri esnafını ziyaret ederek, yıkım konusundaki görüşlerini aldı. Esnaf, pazarcıların tamamı başta olmak üzere Karacabey halkının büyük bir kısmının yıkıma onay vermediğini belirterek, AKP'li Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yıkmak istediği kapalı pazaryerinin korunmasını istediklerini vurguladılar. Bir pazarcı görüşünü, "Burada 512 esnaf var. 500'ü kapalı pazaryeri yıkılmasın diye imza verdi. Bu karar kesinlikle gözden geçirilmeli" diye dile getirirken, CHP İl Başkanı İsmet Karaca da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP-MHP'nin çoğunluğu elde bulundurduğunu hatırlatarak, "Bizler Karacabey halkı ve esnafının yanındayız. Meclis Grubumuz da oylamada ret oyu verecek. Buranın yıkılmak istenmesinin tek nedeni var. Şehrin merkezindeki bu büyüklükteki bir arazi AKP’nin iştahını kabartıyor" diye konuştu. Projede eksi 1-2’nci bodrum katların otopark, zemin katın ise pazaryeri olarak bırakılmasının çözüm odaklı bir yaklaşım olacağını kaydeden Karaca, “Pazaryerinin avm mantığıyla ticaret alanına çevrilmesine itirazımız var. Bu konu Karacabey halkının ve esnafın istediği çerçevede, trafik ve otopark sorununa çözüm de üreterek makul bir şekilde çözülebilir. Aklıselime kulak vermek yeter” dedi.

EMEKLİ AYLIĞININ DÜŞÜKLÜĞÜ, ESNAFIN EN BÜYÜK DERDİ

Heyet daha sonra Mustafakemalpaşa'ya geçti. CHP Mustafakemalpaşa İlçe Örgütünü ziyaret eden heyet, İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları üyelerinin katılımıyla esnaf odalarını ziyaret etti. Buradaki görüşmeler sırasında ise sürpriz bir konu gündem oluşturdu.

CHP’li milletvekillerinin daha önce de TBMM’de defalarca gündeme taşıdığı SGK primlerinin yüksekliği ve emekli maaşı bağlama oranlarının düşürülmesinden şikâyet eden esnaf odası temsilcileri, emekli olmayı başaranların da maaşın düşüklüğü nedeniyle yaşadığı geçim zorluğuna işaret ettiler.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, SGK primleri ve emekli maaşı sorunlarını sık sık TBMM’de gündeme taşıdıklarını vurgulayarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda çok hassas olduğunun altını çizdi. Kayışoğlu, emeklilere bayram ikramiyesinin bir CHP projesi olduğunu da hatırlatırken, 1.000 liralık bayram ikramiyesine zammın da aradan geçen 3 yılın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ısrarla hatırlatması sonucu ancak verildiğine işaret etti.

Heyet bu görüşmenin ardından Pazartesi pazarını ziyaret etti, esnafla ve vatandaşlarla görüştü.