Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Covid-19 salgını sürecinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına Cumhurbaşkanlığı kararı ile tanınan "belediye hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkının" Bursa'da da hayata geçirilmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı'nca 24 Mart 2020'de yayınlanan karar gereğince, Covid-19'un yayılmasının önlenmesine dönük tedbirler kapsamında, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, ilgili belediyelerin karar vermesi şartıyla toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını belirten Karaca, bu kararın İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere CHP’li belediyeler tarafından derhal yürürlüğe konmasına karşın, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ise aradan 6 ay geçmesine karşın herhangi bir işlem yapmamasını eleştirdi.

"BURSA, CHP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK ALMALI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karar çıkar çıkmaz sağlık personeli için harekete geçtiğini ve toplu ulaşımdan ve İspark'ın otopark hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmaya başlandığını vurgulayan Karaca şöyle dedi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun, Ankara’da Mansur Yavaş başkanımızın, İzmir’de Tunç Soyer Başkanımızın uygulamalarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da derhal örnek almalıdır. CHP’li belediyeler bu karar çıkar çıkmaz sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım imkanı tanıdı. Şu an itibarıyla, belediye toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanma süresi 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılmış durumda. Pandemi süreci devam ederse, bu süre ileriye doğru uzatılabilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise Cumhurbaşkanlığı kararını görmezden gelmeyi tercih etti, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve otopark imkanı tanımadı. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz."

Karaca, CHP Grubu'nun önümüzdeki ilk Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğini ve önerge vereceğini de sözlerine ekledi.