Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Osmangazi Belediyesi'ne çağrıda bulunarak Bağlarbaşı-Hamitler Pazaryerinin üzerinin kapatılmasını istedi. CHP'li Osmangazi Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte pazar alanında açıklama yapan Yılmaz, konunun ilk meclis oturumunda önerge verilerek gündeme taşınacağını vurguladı.

Yaklaşık 10 dönümlük alanda haftada iki kez pazar kurulan, diğer günlerde ise otopark amaçlı olarak kullanılan Bağlarbaşı-Hamitler pazar yerinin üstünün açık olmasının iklim koşullarına göre her mevsimde mağduriyet yarattığını belirten Yılmaz şunları söyledi:

"Burada esnaf sabah gelip tezgâhını kuruyor akşama kadar satış yapıyor. Hem vatandaş hem de esnaf yaz aylarında sıcağın altında, kışın ise karda yağmurda çile çekiyor. Ben de bu bölgede oturan bir hemşeriniz olarak eşimle birlikte bu pazar yerine geliyorum ve birçok defa yağmurdan sırılsıklam olarak eve döndüğümüzü hatırlıyorum. Bu nedenle hem Bağlarbaşı ve hem de Hamitler'de oturan hemşerilerimiz adına, bu pazar yerinin üstünün kapatılması talebimizi CHP'li Osmangazi Belediye Meclisi üyelerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve parti temsilcimizle birlikte burada dile getiriyoruz."

İlçe Başkanı Yılmaz, 21’nci yüzyılda bir pazar yerinin üzeri hala açıksa, buradan çıkarılacak tek sonucun belediyenin çalışmadığı ve vatandaşa karşı görevini yapmadığı olacağını kaydederek, "İlk meclis oturumunda önerge vererek, burasının üzerinin kapatılması talebimizi gündeme getireceğiz. Bağlarbaşı ve Hamitler'de oturan vatandaşlarımız adına konunun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.