Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DağDer) in 27 Temmuz Salı günü düzenlediği geleneksel bayramlaşma ve danışık coşku içerisinde gerçekleşti.

DağDer (Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Genel Başkanı Yaşar TÜRK konuşmasında DağDer’in etkinlik ve çalışmalarını paylaşarak DağDer’in Kamu Yararına Dernek olduğunu paylaştı.

Bayramlaşma ve danışık programına Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU, Osman MESTAN, Ahmet KILIÇ, Emine YAVUZ GÖZGENÇ, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan AYDIN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut GÜRKAN, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil DÖNER, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi ÇINAR Orhaneli Belediye Başkanı Ali AYKURT, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet KORKMAZ, Keles Belediye Başkanı Mehmet KESKİN, Dağ Yöresi İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti, MHP ve İYİ Parti il ve ilçe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, köy dernekleri başkanları, DağDer Yönetim Kurulu üyeleri, ve DağDer gönüllüleri katıldı.

Programda protokol ve bayramlaşma konuşmalarından akabinde yöresel müzikler eşliğinde danışık programı yapıldı. Danışık programına yöre müzisyenlerinden Ömer ANİŞ, Şaban ÖZ ve Ahmet BAYHAN dağ yöresinin sevilen türküleri ile renk kattılar.