Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun dört bir yanından harmanladıkları yöresel danslar ile Fetih Müzesi ziyaretçilerine görsel şölen yaşattı.Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bünyesinde bulundurduğu 30 dansçı ile renkli bir etkinliğe imza attı. Pandemi nedeniyle gösterilerine bir süre ara veren grup, normalleşme dönemiyle birlikte soluğu Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde aldı. 

Geleneksel hale getirdikleri ‘Saltanatın Adımları’ gösterileriyle ulusal ve uluslararası birçok başarı elde eden topluluk, son olarak Anadolu’nun dört bir yanından harmanladıkları yöresel dansları Bursalılara sundu. Dünyanın en büyük tam panoramik müzesini ziyarete gelen vatandaşlar, ücretsiz olarak izledikleri koreografiyi ayakta alkışladı. 

Topluluk olarak büyük bir aile olduklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Vedat Planalı, “Gönülleri dans tutkusuyla dolu, pırıl pırıl insanlarla çalışıyoruz. Salgın nedeniyle gösterilerimize bir süre ara vermiştik. Şimdi, yeniden sahnede olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Fetih Müzesi’nde güzel bir çalışmaya imza attık. Seyircimiz burada büyük bir coşku yaşadı. İnşallah, bu coşkuyu gelecek etkinliklerimizde sürdüreceğiz” dedi.

Uzman eğitmenler eşliğinde düzenledikleri halk dansları kursu kayıtlarının 01-15 Eylül tarihleri arasında olacağını hatırlatan Planalı, tüm dans tutkunlarını Soğanlı Kültür Merkezi’ne davet etti.