Gemlik Belediyesi, ilçenin Muratoba mahallesine kurduğu serayla üretime hazırlanıyor. 1500 metrekarelik alana yayılmış dört sera kuran Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu seralarda yazlık ve kışlık meyve sebze yetiştirmeye başlıyor.

Gemlik Belediyesi her geçen gün üretici belediye vizyonunu bir adım daha ileriye taşıyor. Geçtiğimiz aylarda organik ata tohumlarından elde ettiği 250 bin fideyi vatandaşlarla buluşturan Gemlik Belediyesi, kendi seralarında yetiştirdiği ürünleri tanzim satış mantığıyla vatandaşlarla buluşturacak.

“Üretime yönelik engellerin ivedilikle ortadan kalkması gerekiyor”

Türkiye’de her geçen gün ekili alanların azaldığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Ülkemiz geçmişte bir tarım ülkesi olarak anılıyordu. Maalesef artık gerek girdi maliyetlerinin artması, gerekse iş gücünün sanayiye yönelmesiyle birlikte çiftçilerimiz artık toprağını ekemiyor ve dikili ağacına bakamıyor. Belediyelerimizin ve merkezi hükümetin atacağı adımlarla çiftçilerin üretim yapmasına yönelik engellerin ivedilikle ortadan kalkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimizin her zaman yanındayız”

Gemlik Belediyesi’nin üretici belediye olma konusunda her geçen gün yeni adımlar attığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlarda üreticilerimizin zeytinleri dökülmüş ve dökülen zeytine tüccar bir buçuk lira değer biçmişti. Biz üreticilerimizden bu zeytini dört liraya aldık. Ata tohumlarından elde ettiğimiz yaklaşık 250 bin fideyi üreticilerimize ücretsiz dağıttık. Sulama havuzları ve sulama hatları konusunda çok sayıda bölgede yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“Daha ucuza halkımızla buluşturacağız”

Gemlik Belediyesi’nin yapacağı seracılık faaliyeti ile ilgili bilgi veren Başkan Sertaslan, “Muratoba Mevkii’nde bulunan seralarımızda bugün ıspanak, marul, taze soğan gibi ilk ürünlerimizi ektik. Seraya ektiğimiz fidelerden yakında ürünlerimizi almaya başlayacağız. Elde ettiğimiz bu ürünleri tanzim satış mantığıyla üretici pazarlarında piyasa fiyatlarından daha ucuza halkımızla buluşturacağız” diyerek sözlerini tamamladı.