6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali üç gün süren programların ardından sona erdi. Festival kapanış konserinde geniş kitlelerce sevilen Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Sahne performansıyla göz dolduran Kurtoğlu, balkonlardan konseri izleyenlere selam gönderirken konser sonunda sahneden inerek sevenleri ile fotoğraf çekildi.

Üç gün onlarca etkinlik

6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali bu yıl da pek çok program ile dolu dolu geçti. Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde söyleşi, yarışma ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu “Yerel Yönetimlerde Tarım Politikaları ve Kopperatifçilik” söyleşisi ile Gemlikliler ile buluşurken Küçükkumla’da “Zeytin Üretiminde Verimliliği Arttırmak” panelinde akademisyenler ile zeytin üreticileri bir araya geldi. Umurbey meydanında Zeytinyağlı Sabun Yapım Atölyesi düzenlendi. Kumla ve Umurbey’de film gösterimleri gerçekleştirildi. Zeytindalı Meydanı’nda üç gün boyunca çocuk etkinlikleri devam ederken Gezgin Tiyatro “Ölümsüz Ağaç” masalı ile Gemlikli çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. Festivalde zumba gösterisi de düzenlendi. Televizyon programcısı ve yazar Nermin Gül’ün katıldığı, “Zeytinli Tatlar Yarışması”nda Gemlik Zeytini ile yapılan birbirinden lezzetli yemekler yarışırken Yazar ve Bitkibilim Uzmanı Suna Dumankaya “Doğal Olarak Güzelsiniz” programında zeytin başta olmak üzere çeşitli bitkilerin şifa özelliklerini anlattı. Festival’de en güzel zeytin bahçesine sahip üreticilere de ödül verildi.

Konserleri on binlerce kişi izledi.

Festivalin ilk gününde Karadenizli sevilen sanatçı Ekin Uzunlar sahne aldı. Kemençesiyle yerli ve yabancı pek çok parçayı yorumladı. İkinci akşam sahne alan Ceza’nın tüm şarkılarına alanı dolduran binlerce genç hep bir ağızdan eşlik etti. İki akşam boyunca yaklaşık 2 bin kişinin izlediği programlarda festival coşkusu Cengiz Kurtoğlu konseri ile zirve yaptı. Gecenin sürprizi ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Cengiz Kurtoğlu düeti oldu. Başkan Sertaslan ve Kurtoğlu birlikte üç parça seslendirdi. Kurtoğlu konser sonrası sahneden inerek sevenleri ile fotoğraf çekildi.

“Gemlik zeytini hak ettiği değere yeniden kavuşacak”

“Gemlik Zeytini dünyanın en kaliteli zeytinidir” diyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle düzenleyemediğimiz Zeytin Festivalimizi bu yıl muhteşem programlarla hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Ekiplerimiz alan girişlerinde HES kodu sorgulaması yaparak güvenli bir festival alanı sağladılar. Alanımızda zeytin üreticileri stantları ile yer alarak kendi ürünlerinin tanıtımlarını gerçekleştirdiler. Üç gün süren çeşitli programlarda festival gencinden yaşlısına tüm Gemliklilerin keyifli vakit geçirdiği bir organizasyon oldu. Konserlerimizde bu coşku zirve yaptı. Gemlik Zeytini Festivalimizde amacımız sadece eğlence değil. Dünyanın en kaliteli sofralık zeytini olan Gemlik Zeytini’ni tüm dünyaya tanıtmak, üretici ile vatandaşı bir araya getirmek, keyifli etkinliklerle Gemlik Zeytini hakkında önemli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Gelecek yıllarda festival programlarımıza, Gemlik Zeytini’ne hak ettiği değeri vermek için çalışmaya devam edeceğiz.”