6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İnegöl, bu yıl kurtuluşun 99’uncu yılını kutladı. Pandemi tedbirleri alınarak sabah başlayıp akşama kadar süren etkinliklerin finali, kortej yürüyüşü ve Oğuzhan Koç konseriyle gerçekleştirildi.

KURTULUŞ COŞKUSU KORTEJ İLE TÜM ŞEHRE YAYILDI

Sabah resmi törenler ve şehitlik ziyaretinde kuranı kerim tilavetleriyle başlayan kurtuluş kutlamaları, akşam 19.30’da kurtuluş coşkusunu adeta tüm şehre yayan kortej yürüyüşü ile devam etti. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kortej, İnegöl AVM önünden başlayıp Hikmet Şahin Kültür Parkına kadar devam etti.

Kortejde protokol ve ilçe halkının yanı sıra; Tarihi İnegöl Mehteri, atlı birlikler, temsili yaya birlikleri, İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibi, kılıç kalkan ekibi, nostalji araçlar, kros motosikletler, bisiklet sporcuları, İNDAK ekibi ve off road araçları da yer aldı. Kortej geçişleri sırasında vatandaşlar mehter takımı marşlarıyla büyük coşku yaşadı.

OĞUZHAN KOÇ İLE MUHTEŞEM FİNAL

Kortejin sona ermesinin ardından, etkinliklerin finali Nikah Dairesi önünde düzenlenen kurtuluş günü özel konseriyle gerçekleştirildi. 21.00’da sahneye çıkan Oğuzhan Koç, binlerce kişinin doldurduğu alanda unutulmaz bir konser gerçekleştirdi. Alanı dolduran gençler Oğuzhan Koç’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde gece boyunca gönüllerince eğlendi.

“BU TOPRAKLARIN TESADÜFİ OLARAK ALINMADIĞINI HER BİREYİN, HER GENCİN BİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Konser sırasında sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, burada kalabalığa hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Bugün İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutluyoruz” diyen Taban, “Kıymetli sanatçımıza ve orkestrasına bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah seneye 100’üncü yılda daha dolu dolu kutlayacağız. Bugün sabah kuran tilavetleriyle başladık, sonrasında kortej yürüyüşümüz oldu ve akşamında da konserle programlarımızı taçlandırıyoruz. Aslında bu programların bir amacı var, bu toprakların tesadüfi olarak alınmadığını her bireyin, her gencin bilmesini istiyoruz. Geçmişte canlarıyla, kanlarıyla bu ülke uğruna şehit olmuş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm geçmişimizi, aziz milletimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bundan sonrası için de her birimize görevler düşüyor. Daima uyanık ve diri olmalıyız, asla gaflet içerisinde olmamalıyız” ifadelerinde bulundu.

KURALLARA UYARAK HAYATIMIZI DEVAM ETTİRELİM

Pandemi sürecinden de söz eden Taban, “Pandemi süreci devam ediyor. Konser alanımızda da aşı standı kuruldu. Etkinliklerimizden dolayı sağlığınızın etkilenmesini istemiyoruz. Bunun için lütfen kurallara uyarak hayatımızı devam ettirelim. Konserler, programlar devam etsin” dedi.

Konuşma sonrası Başkan Taban Oğuzhan Koç’a İnegölspor forması hediye etti. Ardından konser kaldığı yerden devam etti. Ünlü sanatçı, 23.00’a kadar sahnede kalarak seslendirdiği şarkılarla İnegöllü gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.