Altınova ve Fatih Mahalleleri’ni kapsayan Beşyol Yonca Yaprağı Projesi’ndeki uyuşmazlık, sonunda vatandaşın isyanına yol açtı. Şuyulandırmada büyük hak gaspı olduğunu savunan bölge esnafı ve sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püskürdü.Projenin gerçekleştirildiği Beşyol kavşağında toplanarak tepkilerini dile getiren vatandaşlara destek veren İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Devlet vatandaşını kandırmaz. Burada oldu bittiye getirilen olay; bölge insanının hakkının, hukukunun hiçe sayılması ve çoluk çocuklarının nafakasına adeta el konulmasıdır” dedi.

Sadece Altınova Mahallesi’nde 625 işyeri ile konutun, şuyulandırmaya dahil edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındığını vurgulayan Türkoğlu, “Bu sayı Fatih Mahallesi’nde çok daha fazla. Orada da yüzlerce vatandaşın taşınmazı, şuyulandırma çalışması adı altında kamu gücü kullanılarak ellerinden alınmıştır” ifadesini kullandı.Burada bütün amacın, bölgenin ihtiyaç duyduğu yonca kavşağını mümkün olduğunca en ucuza getirmek ve bunun için de vatandaşa kamulaştırma bedeli ödememek olduğunun altını çizen Türkoğlu şunları söyledi:“Bu hesapsız kitapsız proje için vatandaşa henüz temeli atılmamış inşaat alanından ev ve büro teklifleri yapıldığını ya da karşılığında komik bedeller ödenmesinin teklif edildiğini biliyoruz.


Başlangıçta bunu kabul eden vatandaşların da şu anda büyük pişmanlık yaşadıklarının farkındayız.Bu teklifi kabul etmeyenlerin de şuyulandırma ile başka parsel alanlarına taşınmak istendiklerini de öğrendik. Bu bile başlı başına bir hak ihlali oyunudur.Hesap soran vatandaşa da, ‘Buralar gecekondu bölgesidir’ denilerek işin içinden çıkılması tek kelimeyle abesle iştigaldir.Gerekçeye bakar mısınız?
Neymiş, gecekondu bölgesiymiş; yazıklar olsun! Bu bölgede imarlı ve yıllardır her türlü vergisini ödeyen daha başka yüzlerce yapı yok mu? Onlara neden ayrı bir gecekondu işlemi uygulamıyorsunuz?

Bursa’nın neredeyse yarısından fazlası, halen gecekondu kapsamında değil mi? Vebal alıyorsunuz vebal!  Buradan uyarıyoruz! Bölge ile ilgili kararlarınızı bir kez daha gözden geçirin, sakın ha kul hakkına girmeyin!Yarın insan içine çıkamaz, utancınızdan bu bölgeden de geçemez hale gelirsiniz! Bizden hatırlatması.”