MHP'li Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın 7 yıldır açtırdığı hukuki davaların bilançosunun ne olduğunu sorularla gündeme taşıdı. Erden 7 yıldır gerçekleşen dava ve hukuksal harcamaların kâr zarar oranlarının kamuoyuna açıklanmasını talep ederek, belediye bünyesine hibe ile geçen ve bütçeden kaynak aktarılan MUDAŞ şirketi yönetim kurulu üyelerinin şirket tek kuruş kazanmadan aldığı iddia edilen 4-5 biner Türk Lirası  huzur hakkını hatırlatarak  "Hukuka uygun olup etik olmayan, Belediyeye hibe edilen şirketten daha ilk ay hiç bir katma değer üretmeden siz ve meclis üyelerinizin huzur hakkı olarak aldığı aylık 4, 5 bin tl sizi rahatsız etti mi? " diye sordu. Erden tüm soruların Meclis Toplansı'nda ayrıca yazılı soru önergesi olarak verileceğinin altını çizdi.

MHP'li Erden'in soruları şöyle;

Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz,

Nisan 2014 - Nisan 2021 , 7 senede içinde

Kamu ve tüzel kişilere Mudanya Belediyesi olarak açtığınız ve Belediye ye karşı açılan davaların (sonuçlanan) bilançosunu yaptınız mı?
Bu tür bir çalışma yapmanın aklınıza gelmeyeceğini, aklınıza gelsede sonuçlarını öğrenmenin işinize gelmeyeceğini, öğrenseniz de paylaşmayacağınızı biliyoruz.

Buna rağmen sorumluluğumuz gereği hatırlatmamızı yapıyor, kamuoyunu aşağıdaki konularda bilgilendirmenizi talep ediyoruz.

1. Belediye'nin kadrolu avukatları dışında sözleşmeli avukata vekalet ücreti ödüyor musunuz?
2. Kaybettiğiniz davalarda kaç lira karşı taraf avukat vekalet ücreti ödediniz?
3. Kaybettiğiniz davalarda kaç lira tazminat ödediniz?

4.Kazandığınız davalar sonucunda Mudanya ya ekonomik ve sosyal anlamda neler kazandırdınız? Varsa somut örnekle cevaplayınız.
( Öğretmen evi, kapalı yüzme havuzu !)

5. Yanlış karar ve uygulamalarınız sonucu kaybettiğiniz davalarda Mudanya nın ödediği maliyetlerden rahatsızlık duyuyormusunuz?
Örneğin Güzelyalı da yapıp yıktığınız kaçak binanın maliyeti gibi.

6. Hukuksuz uygulamanız gerekçesi ile açılan dava oldu mu? Bu tür kaybettiğiniz dava va rmı ? Varsa dava sürecinde karşı tarafı, özellikle tüzel kişiyi mağdur ettiğiniz için üzüldünüz mü?

7. Kamu gücünü kişisel hırs ve ego tatmini için kullandığınızı düşündüğünüz ve rahatsız olduğunuz anlar oldu mu?

8." Barışın, kardeşliğin başkenti !!" Mudanya da Mudanya lı ile Belediyesi arasında kaç dava var?

9. Hukuka uygun olup etik olmayan, Belediyeye hibe edilen şirketten daha ilk ay hiç bir katma değer üretmeden siz ve meclis üyelerinizin huzur hakkı olarak aldığı aylık 4, 5 bin TL. sizi rahatsız etti mi?

BU KONUDA DAHA SOMUT SORULARLA MECLİS TOPLANTISINDA SUNACAĞIMIZ ÖNERGEYE VERECEĞİNİZ (verirseniz) CEVAPLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞIRIZ.

Bülent Erden
MHP Bel. MeclisÜyesi