2019 yılından bugüne Mudanya Belediyesine geçtikten sonra atıl durumda tutulan Yüzme Havuzu'nu geçtiğimiz günlerde  ilçe gündemine taşıyan ve Belediye meclis Toplantısında sorduğu soru üzerine Başkan TÜRKYILMAZ'dan "Yüzme Havuzunu bir haftaya açacağız" sözünü alan MHP'li Bülent ERDEN verilen sözün tutulmaması üzerine çok sert açıklama yaptı. Hayri TÜRKYILMAZ'ın Belediye Başkanlığını beceremediğini vurgulayan Meclis Üyesi ERDEN "Vicdanları sızlatan bu büyük acizlik karşısında susan, üç maymunu oynayanları da esefle kınıyorum." diyerek TÜRKYILMAZ'a "Yapamıyorsun yüzme havuzunu iade et" çağrısında bulundu.

Başkan TÜRKYILMAZ'ın kaprisleri sonucunda kamu zararı oluştuğu imasında bulunan ERDEN kaybedilen hukuki davalar neticesinde oluşan mali yükün ve tazminatların Başkan Hayri TÜRKYILMAZ'ın cebinden ödenip ödenmediğini sordu.

MHP'li ERDEN'in açıklaması şöyle;
Sayın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,
Toplama, çıkarma bile yapmadan, masraflarını bile düşünmeden siyasi bir hırs ile açtığın dava sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'da yaparak hizmete açtığı yıllardır 4 mevsim gençlere tıkır tıkır hizmet veren Yüzme Havuzunu aldın. Üstüne bir de Büyükşehir Belediyesinden haksız işgal gerekçesiyle 500 bin Türk lirası tazminat para aldın. Havuz sanki daha önce başkalarına hizmet ediyormuşçasına "YÜZME HAVUZU MUDANYA'LILARIN OLDU" diye basına açıklama yaptın,
SONUÇ: 9 Aralık 2019'dan beri Yüzme Havuzu kapalı. Atıl durumda çürüyor!
Konuyu "Havuz başı düğün salonu mu yapılacak" başlığıyla İlçe gündemine taşımamın akabinde 2 Temmuz 2021 günü gerçekleşen Mudanya Belediyesi Meclis Toplantısında sorum üzerine 1 hafta içinde Yüzme Havuzunu açacağız dedin açamadın. El bile sürülmedi, perişan vaziyette çürüyor.
Sayın Başkan
Tazminat olarak aldığın 500 bin Türk Lirasını ne yaptın? Nereye harcadın? Açıkla!
O parayla Bari Yüzme Havuzu'nun bakımını yaptırsaydın. Havuzun üstünü kış mevsiminde örten özel branda yerlerde çürüyor, şezlongları yaz kış yıllardır açık havada çürüttün.
Maalesef yüzme havuzumuzun keyfini Mudanyalı gençler değil, MARTILAR SÜRÜYOR. Müsilajlı denizde yüzmek istemeyen martıların yeni mekanı kaderine terkedilmiş yüzme havuzu oldu.


Sayın Başkan Mudanyalıların vicdanı sızlıyor.
7 yıldır Mudanyalıların arazilerini babalar gibi sattın satmaya devam ediyorsun. İlçe insanımızın geleceğini yersiz, yanlış yatırımlarla ipotek altına sokarken mevcutları insanımızın hizmetine sunamıyorsun.
Vicdanları sızlatan bu büyük acizlik karşısında susan, üç maymunu oynayanları da esefle kınıyorum.
Sayın Başkan
Mudanyalı artık sizin palavralarınızı dinlemekten bıktı. Öğretmen evini öğretmenlerimizin elinden aldınız, sosyal tesis yapacağım dediniz, yıl geçti toz pislik içinde, camlarındaki çamurdan içi gözükmüyor, insanın içi sızlıyor.
Güldoğan Bahçe eski Meriç Çay Bahçesi yıllardır boş, konu hakkında bir açıklamanız yok. Mudanya'mızın girişinde perişan halde içi yaprak ve pislik dolu.
İnsanların hakkına hukukuna riayet etmeden "yaparım olur" mantığı ile yerli yersiz açtığınız hukuki davalarda zarardan başka bir şey vermediniz. En son Mudanya Belediye Binasının altından tahliye ettirdiğiniz bir işyeri açtığı davayı kazandı. Oluşan zararı cebinizden mi ödeyeceksiniz?
Yetti artık Sayın Başkan,
Başkanlığı beceremiyorsunuz. Şapkanızı önünüze koyun Yüzme Havuzunu kamu yararı gözeterek açık tutan Büyükşehir Belediyesine sahillerde yaptığınız gibi "Yapamadık" diyerek geri verin Mudanya'nın gençleri yüzsün, spor yapsın, güzelim tesis çürümekten kurtulsun.
Bülent ERDEN
MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi