74 üyesi bulunan S.S 23 No'lu Mudanya Minibüscüler Kooperatifi Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gerçekleşen genel kurul sonucunda kooperatif başkanlığına Mehmet Açıkgöz ve ekibi 2 yıllığına seçildiler.

Böylelikle daha önceki yıllarda 2 dönem kooperatif başkanlığı yapan Mehmet Açıkgöz ve ekibi kooperatif yönetimini 8 Aralık 2018'den beri Kooperatif Başkanlığı yapan Zekai Samast'tan devir aldı.

Kongre sonrasında açıklama yapan Başkan Mehmet Açıkgöz " Daha önceki 2 dönem kooperatif başkanlığı deneyimimiz ile kooperatifimizi en güzel şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Zor bir dönemde devir aldığımız kooperatifimizi daha iyi duruma getirmek için gayret edeceğiz.

Korona virüs salgını döneminde Mudanya halkına en iyi şekilde  hizmet etmek için canla başla mücadele ettiğimizi tüm halkımızın bilmesini istiyor yolcularımızdan da anlayış göstermelerini istirham ediyorum. Pandemi nedeni ile artık gece 12:00'a kadar sefer yapamıyoruz. 

Mudanya'nın yolları artık trafik yoğunluğunu taşıyamıyor.

Mudanya Minibüscüsünün en büyük sıkıntılarından biri kent içi trafik yoğunluğu, 15 - 20 dakika da 1050 Konutlar Durağımızdan geldiğimiz Güzelyalı kavşağı ile Yıldız Tepe Ana durağımıza çoğu zaman 40 dakika da ulaşamıyoruz. Bıçağın kemiğe dayandığı bu sorun için kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz. Üzüldüğüm nokta şu ki ben hiçbir yetkiliden Mudanya'nın bu sorununu geleceğe dönük olarak çözmek için bir çalışma göremiyorum.

Adeta Tekelcilik Yapılıyor.

Diğer yandan Mudanya BUDO İskelesi'nden yolcu almamıza müsaade edilmiyor. Bizler ulaşım sektöründe bu memlekete hizmet eden, vergi veren vatandaşlar olarak bunu haksızlık, hatta tekelcilik olarak görüyoruz. BUDO iskelesinde büyük sarı otobüslerin geniş bir alan kaplayarak Mudanya trafiğini olumsuz etkilediğini görüyoruz. Mudanya minibüslerimizin bu alana seçenek olarak konuşlandırılmasını ve sarı otobüslerin azaltılmasını, fırsat eşitliğinin yanında yolculara seçme hakkı tanınmasını talep ediyoruz. Böylelikle iddia ediyoruz ki trafik bu noktada daha rahatlayacaktır.

Yıldıztepe Yeni Durak Yeri

Kooperatif Başkanı Mehmet Açıkgöz Yıldıztepe projesi nedeniyle daha yüksek bir yerde konuşlanan yeri durak yerlerine taşınacaklarını ancak burasının yol durumu nedeniyle bazı endişeler taşıdığını belirtti. Başkan Açıkgöz " Mudanya Minibüscüler Kooperatifi olarak Bursa - Mudanya, kırsal mahalleler, Güzelyalı Mudanya, Yeni Mahalle Mudanya, Devlet Hastanesi Mudanya merkez arasında pek çok seferimiz var ve durağımızda aynı anda 5 araç çıkış yaparken 5 araçta giriş yapabiliyor. Haliyle şu an yeni hizmete alınması düşünülen dik yokuşlu ve dar yollu yeni durak yerimiz bizleri düşündürüyor. " dedi.

Başkan Mehmet Açıkgöz son olarak "Zorlukları aşarak hizmet kalitemizi yükseltmek adına canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu veisle ile tüm Mudanyalı hemşehrilerime sağlık ve sıhhat içinde hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

YÖNETİM


 


 

MEHMET AÇIKGÖZ


 

HÜSEYİN ARSLAN İSMAİL KIZIL NİHAT KOÇAK ALİ UĞUR


 


 

YÖNETİM YEDEK


 

EMİR UŞAK


 

HALİL ŞAHİN BEYTULLAH GÜLER NECATİ DENİZ YUNUS ASLAN


 


 

DENETİM


 

ALİ CAN ÜNLÜ HALİL GÜLTEKİN YAKUP CENGİZ


 


 

DENETİM YEDEK


 

MUHSİN SAYDAN ALİ BAYRAM MUSTAFA AYAZ