Nilüfer Belediyesi‘nin düzenlediği Sabun Yapım Atölyesi’ne katılanlar, evde sabun yapımını detaylarıyla öğrendi. İlk deneyimlerini atölyede gerçekleştiren katılımcılar lavantalı sabun yaptı.Nilüfer Belediyesi’nin üretimi desteklemek amacıyla farklı alanlarda düzenlediği atölyeler, katılımcılara yeni tecrübeler kazandırıyor. Bu atölyelerden biri de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu’nun organize ettiği Sabun Yapım Atölyesi oldu.  

Kişilerin kendi tercihlerine göre evlerinde sabun yapabilmesi, küçük üreticilerin desteklenmesi ve yeni üretim alanları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenen atölye, büyük ilgi görünce iki gün düzenlendi. Kimya öğretmeni Sami Ergüzen’in eğitim verdiği atölye Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlendi. 

Atölyede önce katılımcılara teorik eğitim verildi ardından da uygulamaya geçildi.  Eğitmen Sami Ergüzen uygulama mutfağında katılımcılarla birlikte sabun yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin Kent Bostanları’nda ürettiği lavantalar da sabunlarda kullanıldı. Lavantalı sabun üreterek ilk deneyimlerini gerçekleştiren katılımcılara ilk sabunları da hediye edildi.