Nilüfer Belediyesi, artan koronavirüs vakaları nedeniyle dezenfeksiyon çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye hizmet binalarının yanı sıra Nilüfer’deki bütün kamu binaları, haftanın üç günü dezenfekte ediliyor.

Koronavirüs pandemisinin başladığı günden bu yana kent genelinde dezenfeksiyon uygulamasını aralıksız yürüten Nilüfer Belediyesi, son dönemde artan vakalar nedeniyle bu çalışmalarını yoğunlaştırdı. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak yürütülen dezenfekte çalışmaları, vaka artışlarıyla birlikte daha da hızlandı.

Nilüfer Belediyesi, kendi hizmet binalarının yanı sıra vergi dairesi, kaymakamlık, muhtarlık, aile sağlığı merkezleri, polis merkezleri, PTT gibi kentteki kamuya ait bütün binaları ve araçları, haftada en az üç gün dezenfekte ediyor. Kamu binalarında pozitif vaka görülmesi halinde Nilüfer Belediyesi ekipleri, programa ek olarak yeniden dezenfeksiyon uygulaması yapıyor. Kamuya açık ve kapalı alanlarda da dezenfekte çalışması yapan Nilüfer Belediyesi, salgının Türkiye’de görüldüğü 2020 yılı Mart ayından bu yana toplam 81 bin 977 dezenfeksiyon uygulaması yaptı.Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesine sahip olan Nilüfer Belediyesi, dezenfekte çalışmalarını da bu yönetmeliğe uygun bir şekilde gerçekleştiriyor.