Yaya trafiğinin yoğun olduğu merkezi noktaları resimlerle süsleyen Osmangazi Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakları sanatla buluşturuyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi bölgenin çehresini sanatsal dokunuşlarla renklendirdiklerini söyledi. 

Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye destek veren Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ilçedeki zemin, boş duvar ve trafoları resimlerle süslüyor. Projenin ilk uygulama noktası olan Şehreküstü Mahallesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, yansıtılan görsel şölen vatandaş ve bölge esnafının beğenisini topluyor. 

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilere duvarları boyamalarında yardım etti. Başkan Dündar, “Belediye olarak, tarihi Bursa sınırları içerisinde ve tarihi eserlerin yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Bu kapsamda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı noktalarda boyama çalışması yapıyoruz. Yerlere ve duvarlara çizilen dikkat çekici ve farklı tablolarla bölgeye hem hareketlilik, hem de estetik görünüm kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız çok beğendi. Şimdiden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.