Bursa’da iki gündür etkili olan kar yağışının ardından Osmangazi Belediyesi, özellikle ilçenin yüksek kesimlerinde yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar yağışı öncesinde yapılan hazırlıklar ve plan dahilinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özellikle Uludağ eteklerinde yer alan mahallelerde kar yağışı etkili olurken, bu bölgelerde herhangi olumsuzluk yaşanmaması için belediye ekipleri tüm tedbirleri aldı. Ekipler, Yiğitali, Kirazlı, Süleymaniye ve Tuzaklı başta olmak üzere dağ yamaçlarındaki 27 mahallede, ulaşımın aksamaması için karla kapanan yollara anında müdahale ediyor. Kar yağışıyla yollarda biriken karları küreyerek temizleyen ekipler, ayrıca yollardaki buzlanmaya karşı da solüsyon döküyor. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda her türlü tedbiri alan Osmangazi Belediyesi ekipleri, kar yağışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gece gündüz teyakkuz halinde olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız süreceğini belirtti.