Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan marketlerde raf etiket fiyatı ve kasa fiyatları konusunda denetim yaptı. Ekipler aynı zamanda ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğini de kontrol etti. 

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir ortamda alışveriş yapabilmesi adına denetimlerini sürdürüyor. Marketlerde yapılan denetimlerde özellikle bakliyat ürünleri, süt ve süt ürünleri, sıvıyağ, şeker, un gibi temel gıda maddelerinin yanında diğer ürünlerin de raf ve kasa fiyatları ile uyup uymadığını denetlendi. Alışveriş sepetine rastgele ve farklı ürünler koyarak kasaya giden zabıta ekipleri, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini kontrol etti. Bu sayede etiket hilesi yapan işletmeler tespit edilerek, vatandaşların kandırılmasının önüne geçiliyor.

Yapılan denetimlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmayan, tüketiciyi yanıltmaya yönelik etiketlerle faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulandı. Zabıta ekipleri ayrıca halk sağlığını tehdit eden son kullanma tarihi geçmiş ürünleri tespit ederek imhaya gönderdi.