İYİ Parti’nin Bursa İl Başkanlığı’nın Geleneksel Bayramlaşma Programı, Kültürpark Sadabad Sarayı’nda gerçekleşti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Kamu parasıyla iftarda nutuk atanlara haram zıkkım olsun” derken, TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Bursa’yı da Türkiye’yi de biz yöneteceğiz” şeklinde konuştu.İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan’ın sunumuyla gerçekleşen İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programına oldukça yoğun bir katılım sağlandı.İlk olarak açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu,Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenerek, “Belediyenin, parasını, yani milletin parasını parti iftarlarında kullandınız mı, kullanmadınız mı? Neden lafı dolandırıyorsunuz” diye sordu.


Türkoğlu şunları söyledi:


“Bizi bugün buluşturan Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Bugün hür, bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, çalışabiliyorsak ve geleceğe umutla bakabiliyorsak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Bugün Ramazan Bayramı. Aynı zamanlarda 3 Mayıs Türkçüler Günü. 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlu olsun.Buradan soruyorum adamsanız cevap verin. Belediyenin, yani milletin parasını parti iktidarında kullandınız mı, kullanmadınız mı? Neden lafı dolandırıyorsunuz! 

Belediye parasıyla parti iftarı vermek nedir? Allah katında da kul katında da hesabını vereceksiniz. Milletin parasıyla nutuk atacaksınız öyle mi? Haram zıkkım olsun!İl Teşkilatımız ve Bursa’nın 17 ilçesindeki teşkilatlarımızla birlikte, mahalle yöneticilerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla beraber, ister Ağustos, ister Eylül ve ister Ekim ayında veya 2023 yılında gerçekleştirilecek seçime biz her an hazırız. Geceyi gündüze katıp kadın kollarımızla birlikte evlere gireceğiz. Teşkilatlarımızla kıraathanelere gideceğiz. Ayakkabılarımızı eskiteceğiz. Bu milletin bizden beklentilerini boşa çıkarmayacağız.”

TATLIOĞLU; BURSA’YI DA TÜRKİYE’Yİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ…


İYİ Parti Meclis Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da konuşmasında, “Türkiye’de bir yoksulluk var. Bir de yolsuzluk var, sebebi yönetilemiyor oluşudur” dedi.“Yapılacak ilk seçimde Bursa’yı da Türkiye’yi de biz yöneteceğiz” diyen Prof. Dr. Tatlıoğlu şöyle konuştu:“Dünyada diktatörler dahil, siyasiler adaletle hükmetmek için yola çıkarlar. Her adımda adaletli  davranan siyasetçiler olmalıdır.


Bugün Türkiye bir saray atmosferinde yönetilmektedir.


Sadece bir Osmangazi Köprüsü, 10 Osmangazi Köprüsü parasına yapılmıştır. Nereden çıkıyor bu paralar, tabi ki garibin cebinden çıkıyor. Bir tarafta saray, bir tarafta yolsuzluk.Sarayın keyfi yerinde. Cumhurbaşkanı sabah kalkıyor, durumlar nasıl diyor. Elhamdulillah diyorlar. Bakanlara soruyor, onlar da bir sıkıntı olmadığını söylüyor. Peki emeklilere  soruyor mu, esnafa soruyor mu?
Bunlarla halleşen bir siyasetçi varsa o da Meral Akşener. Bakıyoruz; kamu malıyla parti iftarı yapıyorlar. Biz de yaparsak yazıklar olsun. Kamu malıyla yarın biz de ona buna peşkeş çekersek, bunu biz de yaparsak yazıklar olsun.


İktidar şunu yapıyor; Muhalefete muhalefet ederek aklınca muhalefete ayar veriyor.Saray yaşamı farklı bir evrendir. Türkiye için kim derse ki yanlış yönetiliyor bu yanlıştır. Türkiye yönetilmiyor, sürükleniyor diyen doğru söylüyor.Sorunlar elbette yaşanır. Ama bütün sorunlar çözüldü ve Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener birlikte yürüdü. Bursa da bu kötü atmosferden kurtulacaktır. Buralarda da güneş doğacaktır. 


Osmangazi’ye de, Kestel’e de, Gürsu’ya da güneş doğacaktır. Bursa’yı da biz yöneteceğiz. Türkiye’yi de biz yöneteceğiz.Muhalefete muhalefet etmek isteyen iktidar medyası da maalesef, Türkiye’den kopuk.  13. Cumhurbaşkanı bizim adayımız olacak. Bu zamana kadar bu süreci nasıl yönettiysek, yerel seçimleri nasıl yönettiysek, aynı akılla yönetmesini bilen bir ittifak var.  Bu nedenle Türkiye’de yarına yönelik hiç bir arkadaşımızın hiç bir endişesi olmasın. Kim hak ediyorsa o kazanacak. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun. Allah razı olsun.”