Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var." dedi.

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde depremCumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimizin tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındayızSağlık Bakanı Koca: 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 120 vatandaşımız depremden etkilendi[GALERİ] Deprem bölgesinden fotoğraflar AFAD'dan İzmir'deki deprem sonrası "hasarlı yapılara girmeyin" uyarısıÇevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıkBayraklı'da enkazdan 4 kişi yaralı çıkarıldıMilli Eğitim Bakanı Selçuk: Okullarımızla ilgili sıkıntılı bir durum bulunmuyorEmniyet Genel Müdürlüğünden deprem paylaşımlarıyla ilgili uyarıAliyev, İzmir depremi dolayısıyla Erdoğan'ı arayarak yardıma hazır olduklarını bildirdiSeferihisar'da cadde ve sokaklar su altında kaldıAB: Ege'deki deprem sonrası yardıma hazırızTJK İzmir'deki depremin ardından Şirinyer Hipodromu'nu halkın kullanımına açtıKuşadası açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem

Bakan Kurum, "6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 4 ve üzerinde 21 olmak üzere 114 artçı deprem meydana geldi." diye konuştu.

Murat Kurum konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "(İzmir'de) Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler."

"Kan ihtiyacı söz konusu değil"

Depremin ardından kan ihtiyacının söz konusu olmadığını kaydeden Kurum, "Kan ihtiyacı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "(İzmir'deki deprem) Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır." ifadelerini kullanıldı.