İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Özel Harekat Başkanlığı Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı Ankara’da düzenlendi.

Toplantı programına ayrıca; İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Sayın Erhan Gülveren, Sayın Selami Hüner, Sayın İbrahim Kulular, Sayın Ahmet Şengün, Sayın Resul Holoğlu, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sayın Hasan Kaan Karalı, Başkanlar, Daire Başkanları ve Özel Harekat Başkanlığı personeli katıldı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Son 4 yılda PKK'nın yurt içindeki silahlı terörist sayısı yüzde 83 oranında azalmış ve 300'ün altına gerilemiştir. Örgüte katılım tarihin en düşük seviyesinde. Örgütten kopmalar da tam tersine tarihinin en yüksek seviyesindedir. PKK terör örgütüne 2019'da 132 kişi katılmıştı, 2020'de bu sayı 53 oldu. Yurt içinden bu sayı 2021 yılı için halen 2 kişidir. 53 kişinin katıldığı 2020'de ikna ile teslim sayımız 243 oldu. Yaklaşık terör örgütüne katılım sayısının 5 katı.” dedi.

FETÖ’nün, PKK’nın üst aklı olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Yakaladığımız her terörist her itirafçının ortaya koyduğu söylemler bizlere bu gerçeği teyit etmektedir. 15 Temmuz öncesi karşılıklı anlaşmaları birbirine alan açmaları, destek olmaları, uluslararası mahfillerde gözümüzün önünde kol kola girmeleri, 15 Temmuz’da FETÖ’nün uğradığı mağlubiyetten sonra PKK’nın sahayı doldurmaya çalışması bu ilişkilerin en net göstergelerinden biridir.” vurgusunu yaptı.

Polis Özel Harekat Başkanlığının terörle mücadelede en önemli kurumsal tecrübelerden birine sahip olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un stratejik ve fiili hedefleri arasında yer almasının tesadüf olmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “8 ilimizde doğrudan merkeze bağlı Özel Harekat Müdürlükleri ile Çankırı Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur. 2015’te ülkemiz genelinde Özel Harekat Personeli sayısı 7 bin 765 iken 3 katına çıkarılarak 22 bin 523 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

Soylu, “Bu mücadelede kafamız nettir. PKK'ya, FETÖ'ye, DEAŞ'a, sol terör örgütlerine bakışımız nettir.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Devletimizin bekasına, milletimizin istikbaline kast eden şer ve ihanet odaklarına karşı sergilediğimiz mücadele, hiç şüphesiz ki sadece bugüne yönelik değil, geleceğimize kurulan tüm tuzakların ortadan kaldırılmasına dönüktür. Teşkilatımızın gözbebeği ve çelik bileği, özel harekat başkanlığımız da bu minvalde, ülkemizin dört bir yanında en zorlu görevleri layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisindedir. Milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve ilelebet devam ettirmek için başta terör örgütleri olmak üzere her türlü suç örgütüne yönelik yapılması özel kabiliyet gerektiren görevleri layıkıyla icra etmektedir.” şeklinde konuştu.

Aktaş, “Devletimizin çelik yumruğunu hainlerin tepesine indirirken, diğer taraftan adalet, merhamet, vicdan ve şefkatle de vatandaşımızın yanında yerini alarak, devletimizin cemal ve celal yüzünü en iyi şekilde temsil etmenin sorumluluğunu da taşımaktadır. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirerek milletimizin övgüsüne mazhar olmanın gururunu yaşayan ve bundan sonra da nice başarılara imza atacak olan özel harekat başkanlığımız, gerek personel sayısını, gerekse teknik kapasite ve donanımını her geçen gün arttırarak teşkilatımızın da gücüne güç katmaktadır” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü, “Emir, direktif ve destekleriyle teşkilatımızın, hem personel sayısı ve niteliği hem teknik donanım hem de araç – gereç ve fiziki imkânlar açısından eskiye göre çok daha güçlü ve modern bir seviyeye ulaşmasını sağlayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza,  bu modernleşme ve değişim hamlesini çok yakınen ve birebir takip eden ve göğsümüzü kabartan sonuçlara ulaşmamızı sağlayan Sayın Bakanımıza şahsım ve teşkilatım adına bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Huzur ve güvenliğimizin tesisi, birlik ve beraberliğimizin korunması ve ülkemizin bekası noktasında, verdiğimiz başarılı mücadele ve kat ettiğimiz mesafeden ötürü, teşkilat mensubu tüm mesai arkadaşlarıma da en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mehmet Aktaş, “Emniyet Teşkilatı olarak motivasyonumuzda en küçük bir eksilme olmadan, PKK’dan DEAŞ’a, FETÖ’den DHKP-C’ye kadar tüm terör örgütlerine karşı, insan gücümüz, teknik donanımımız ve saha tecrübemiz ile hukuk içerisinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu koruma azim ve kararlılığı içerisindeyiz.” vurgusu yaptı.

Özel Harekat Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısının açılışı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.