Bakanlar Karaismailoğlu, Çavuşoğlu ve Kurum yangından etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıda yangından etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, şu ana kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaparken; AFAD ekipleri de çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bakanlar Karaismailoğlu, Çavuşoğlu ile Kurum yangın bölgesindeki son durumu, yaptıkları ziyaretleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantı, yangından zarar gören mahallelerin muhtarlarının taleplerinin dinlenmesi ve son durumun değerlendirilmesiyle basına kapalı devam etti.


Bakan Karaismailoğlu, Antalya’da yangından etkilenen bölgelerde ziyaretlerini sürdürüyor.Bakan Karaismailoğlu, “Burada binlerce arkadaşımız 1 ağacı kurtarmak için gece gündüz uykusuz mücadele verirken oturdukları yerden, sosyal medyadan ya da başka mecralardan bu arkadaşlarımızın moralini bozmaya çalışan; yalan yanlış dezenformasyonlarla iletişim yapan mecralar var. Vatandaşlarımız bunlara kulak asmasınlar. 10’uncu günde artık yangın kontrol altına alınmış görünüyor. Vatandaşımızın devletine olan güveni, Devletimizin de vatandaşın hizmetinde olmasıyla güçlü bir şekilde çok yakında bu afetin tüm izlerini sileceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yangın bölgelerinde incelemelerini sürdürüyor. Afet’in 10’uncu gününde ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Evrenseki’de muhtarlarla ve vatandaşlarla buluşan Bakan Karaismailoğlu ardından İbradi Eynif ovası yangın alanında yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, Makyol şantiyesini ziyaret etti. Akabinde Manavgat Kızıldağ Köyü’nde yangından kurtarılan bölgeleri ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek dilek ve taleplerini dinledi. Karaismailoğlu ayrıca bu noktada basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

-“Alevlerin tekrar yükselmemesi için soğutma çalışmaları devam ediyor.”Antalya’da ekiplerin 10 günlük cansiparane çalışmalarının sonucunda yangınların kontrol altına alındığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “İlk günlerden bu yana olağanüstü bir afet yaşadık. Sıkıntıları çözmek için topyekün bir mücadele gerekiyordu. Devletimiz tüm imkânlarıyla bütün bakanlıklar ve kurumlar olarak hep birlikte mücadele verdik. Tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu işin üstesinden geldiler. Şu anda alevlerin tekrar yükselmemesi için soğutma çalışmaları devam ediyor. Günlerdir bu felaketten en az hasarla çıkmak için, bir ağacı daha kurtarmanın heyecanıyla tüm arkadaşlarımızla beraber mücadele verdik” ifadelerini kullandı.

-“Afet süresince Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı tüm birimler yangın söndürme çalışmalarına odaklandı.”Orman Genel Müdürlüğü’nün uzman personellerinin talimatlarıyla bütün yangınları söndürmek için insanüstü bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Bizim Bakanlığımız olsun, diğer bakanlıklar olsun olağanüstü çalıştı. Bakanlığımızın Antalya’da birçok şantiyesi vardı. Bütün ekiplerimiz, araçlarımız, teçhizatlarımız ve personellerimiz ile bir yandan lojistik destek sağlamaya diğer yandan sadece yangınları söndürmeye odaklandık. Diğer taraftan da yangının diğer ormanlarla ve yerleşim yerleri ile bağlantısını koparmak için çok geniş yollar açtık” diye konuştu.

-“Elektrik kesintisine rağmen mobil baz istasyonları ile haberleşme hizmetlerinin aksamamasını sağladık.”Yangın sırasında elektriklerin kesilmesi ile Haberleşme hizmetlerinde bazı sıkıntılar yaşandığını ve Haberleşme imkanlarını ayakta tutmak için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Mobil baz istasyonları ile yaşanan sıkıntıları çözdük. Elektriklerin geri gelmesi ve geçici konteynerlerin tamamlanmasıyla bu konuda hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Zarar gören altyapıları da daha iyi şekilde yapıp hizmet vermeye devam edeceğiz. Şu anda geçici olarak da olsa mobil baz istasyonlarımız ile hizmet sağlıyoruz. Bir taraftan da yangının bittiği yerleşim yerlerinde de afetten etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini de çözmeye çalışıyoruz. Onların sıkıntı ve derdi bizlerin de sıkıntısı. Devletimiz her zaman milletimizin hizmetinde” ifadelerine yer verdi. 

-“ Vatandaşlarımız yalan yanlış iletişim yapan mecralara kulak asmasın.”Yangının bittiği yerleşim yerlerinde afetten etkilenen vatandaşların dertlerini çözmeye çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde son verdi:“ Burada binlerce arkadaşımız 1 ağacı kurtarmak için gece gündüz uykusuz mücadele verirken oturdukları yerden sosyal medyadan ya da başka mecralardan bu arkadaşlarımızın moralini bozmaya çalışan; yalan yanlış dezenformasyonlarla iletişim yapan mecralar var. Vatandaşlarımız bunlara kulak asmasınlar. Vatandaşımızın devletine olan güveni, Devletimizin de vatandaşın hizmetinde olmasıyla güçlü bir şekilde bu afetin tüm izlerini sileceğiz.”