Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde yaşayan Zeliha Barlas, 100 yaşını aşkın yaşına rağmen ördüğü birbirinden güzel, rengârenk çorapları Mehmetçiklerimize bağışlamıştı. Zeliha ninemizin yazdığı ve bizleri duygulandıran mektup sonrası Millî Savunma Bakanlığı olarak kendisini evinde ziyaret ettik. Zeliha ninemize hediye ettiği 115 çift yün çorap için teşekkürlerimizi sunduk. Ziyarete giden Komutanlarımıza "Hoş geldiniz. Allah uzun ömürler versin sizlere. Allah razı olsun. Güle güle giysinler. Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

Zeliha ninemizin oğlu Cafer Barlas da ziyaret sırasında şunları söyledi:

"Annem de Kafkasya muhaciri olarak Muş'a yerleştikten sonra babam 4 yıl Kars Sarıkamış'ta askerlik yaptı. Onun ve o dönemde askerin çektiği sıkıntıları biliyor. Sürekli çorap örüyor. Bu salgın döneminde ziyaretçilerinin azalmasından dolayı yaptığı çoraplar birikti. Bir gün bana 'Oğlum bu çorapları askerlere göndersek olur mu? Gönderebilir miyiz?' dedi. Ben de çorapları gönderemeyeceğimizi bildiğim için Bakanlığa ilettim. Bunu yaptığımız için annem çocuklar gibi sevindi. Annem çorapların arasına kendisinin duygularını yansıtan bir mektup da bıraktı. Bir yıl içinde 115 çorap yaptı. Heyecanla bir haftadır bugünü bekliyordu. Annem kimlikte 117 yaşında. Üç gündür devamlı ne zaman geleceklerini, ne konuşacağını sorup durdu, heyecanla bekliyordu."

Zeliha ninemize hediye ettiği el emeği, göz nuru çoraplar için bir kez daha teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz.