Onun adı Zeliha Barlas. Yalova’da yaşıyor. 100’ü aşkın yaşına rağmen rengârenk, birbirinden güzel güzel çoraplar örmeye devam ediyor. Bu yaşına rağmen boş oturmayı sevmeyen Zeliha ninemiz, bugüne kadar ördüğü çorapları kendisini ziyarete gelenlere hediye etmiş. Ancak Kovid-19 nedeniyle ziyaretçileri kesilen Zeliha ninemiz, kalan çoraplarını da Kahraman Mehmetçiklerimize göndermek istemiş. Bunun için de oğlu Sayın Cafer Barlas’tan “Oğlum bu çorapları ülkenin en soğuk bölgesinde vatan görevi yapan asker evlatlarıma göndermek istiyorum” diyerek bir mektup yazmasını istemiş. Oğlu Cafer Barslas da annesinin sözlerini kâğıda dökerek hazırladığı mektupları çorapların içine koymuş.

Bizleri duygulandıran Zeliha ninemize Mehmetçiklerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Onun gibi kahraman ve fedakâr büyüklerimizin duaları ve destekleriyle Mehmetçiklerimiz milletimizin emrinde, görevinin başında bu cennet vatanımız için görevini en iyi şekilde yapmaya devam edecek.

Zeliha ninemiz, Mehmetçiklerimiz için gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Asker Evlatlarım! Sizlere selam ve dualar gönderiyorum. Ne mutlu sizlere Peygamber ocağında görev yapıyorsunuz. Vatan nöbetlerinizle bizler rahat nefes alıyoruz. Size minnettarız. Gönderdiğim bu mütevazi çorapların kusurunu, eksiğini görmeyin. Biliyorum bazıları farklı renklerden oldu, bazılarının motifleri tutmadı, yaşıma bağışlayın. Ama şunu bilin ki besmele ve dua ile ördüm. Allah sizlere halisane vatan hizmeti nasip etsin. Bu çok değerli bir görev. Vatan olmadan İslam üzerine yaşayamayız, özgür kalamayız. Bunun içindir ki Vatanımız, Dinimiz Özgürlüğümüz birbirinden ayrılamaz bir bütün gibidir. Onlara toz bile kondurtmayız, Elhamdülillah. Ben Zeliha nineniz olarak sizlere hep duacıyım. Ayağınıza taş değmesin, ayaklarınız hiç üşümesin. Beni de duanızda bir defa olsun hatırlayınız. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Yüz yaşını aşmış Zeliha nineniz."