Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Nisan ayında eş zamanlı başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kararlılıkla sürüyor. Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarla Mehmetçik, zorlu arazi koşullarına rağmen teröristler tarafından kullanılan mağaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor.Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Yıldırım Operasyonu ile teröristlere ait 163 mağara tahrip edilerek 57 uzun ve 81 kısa menzilli silah ile bunlara ait binlerce mühimmat ele geçirildi. Bölgede geçen ay 27 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Bölgeye indirilen komandolar teröristlerin "girilemez" dedikleri alanlarda ilerleyerek terör örgütü tarafından kullanılan mağaraları tek tek imha ediyor.Pençe-Yıldırım Operasyonu kapsamında bölgedeki 163 mağaraya giren komandolar, sadece Ekim ayında 27 teröristi etkisiz hâle getirdi.Bir ay içinde teröristler tarafından kullanılan 16 güdümlü füze sistemi, büyük çaplı 3 havan, 15 roketatar, 7 uçaksavar, 16 keskin nişancı silahı, 81 piyade tüfeği, haberleşme sistemleri, ağır silahlara ait 7 bin 300, hafif silahlara ait 15 bin civarında mühimmat, 16 ton gıda malzemesi, 9 ton akaryakıt ve 40’ın üzerinde EYP ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Operasyon kapsamında teröristler tarafından kullanılan 12 kritik nokta da komandolar tarafından imha edildi.Bunlardan ikisi teröristlerce "Doğu Karargâhı" ve "Batı Karargâhı" olarak adlandırılan bölgeler oldu. Terör örgütünün barınak, eğitim, lojistik merkezi ve sözde karargâh olarak kullandıkları söz konusu mağaralar komandolar tarafından tahrip edildi.