Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin güney kesimlerini etkisi altına alan orman yangınlarında Saat 9:45 itibariyle 28 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında, ülkemizde meydana gelen 208 adet orman yangınının 196'sı devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı, Milletçe birlikte mücadele ediyoruz. Tüm yangınları kontrol altına alacağımıza inancımız tam. Lütfen unutmayın! Yangını söndürmek kadar, yangına neden olmamak için de birlikte mücadele etmeliyiz.Ekiplerin üstün gayretleri ile mücadele ettiği orman yangınlarında, 13 uçak, 9 insansız hava aracı, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su ikmal aracı, 120 iş makinası ve yaklaşık 4800 personel görev yapıyor.

7’den 70’e tüm vatandaşların seferber olduğu orman yangınlarında tüm kamu kurum ve kuruluşları da üstün gayretleriyle Genel Müdürlüğümüze destek veriyor. Öte yandan dost ve komşu ülkeler de sağladıkları desteklerle mücadelemize güç katıyor.Orman yangınlarının devam ettiği süreçte, özellikle sosyal medyada ortaya çıkan asılsız iddialara itibar edilmemesi ve resmi kaynakların bilgilendirmeleri dışındaki paylaşımların dikkate alınmaması önem arz etmektedir.