T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Samsun’da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız.Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada 

Samsun ili Canik ilçesinde 6.03.2021 tarihinde E.M'nin boşandığı eşi i.Z  tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmış, Savcılık talimatıyla ise yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli savcılık ifadesi alındıktan sonra kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmaya sevk edilmiş, Samsun Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır.

Bunun yanında şiddete tanık çocuk olan için derhal Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden pisko-sosyal destek üniteleri harekete geçirilmiştir. Şiddet mağduru kadın tedavi altına alınmış olup,Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Vakanın risk durumu gözetilerek derhal uygun önleyici ve koruyucu  tedbirler  belirlenmiş,şiddet mağduru kadın ve coçuk koruma altına alınmıştır.

Soruşturma Titizlikle yürütülmektedir.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı