Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce, Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan ülkemize giriş yapmak isteyen yabancı plakalı bir tır riskli olarak değerlendirilerek, x-ray cihazına yönlendirildi.
 
Şüpheli tırın x-ray taramasında, dorsenin tavanında şüpheli yoğunluğa rastlanması üzerine, arama hangarına alınan tırın, narkotik dedektör köpekler eşliğinde yapılan kontrollerinde, dedektör köpeklerin de x-ray cihazı ile tespit edilen şüpheli bölgelere tepki vermesi sonucu, tır dorsesinin tavan bölümü incelemeye alındı.
 
Arama çalışmaları neticesinde, saç levha ile kapatılan dorsenin tavanında oluşturulan gizli bölmede, tamamen plakalar halinde yerleştirilen paketlerin olduğu tespit edildi. Paketlerin içerisindeki maddeden alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde, esrar olduğu anlaşıldı.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu neticesinde 230 kilogram ağırlığında, 30 milyon Türk Lirası değerindeki uyuşturucu maddenin ülkemize girişi engellenirken, tır sürücüsü gözaltına alındı ve uyuşturucu naklinde kullanılan araca el konuldu.
 
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin olarak yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.