İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu yaptığı açıklamada, Hiçbir gerekçe söylenen çirkin sözü meşrulaştıramaz. Amasız, fakatsız yanlışı yapanı görevden çekmeyi biliriz. Görmezden gelmeyiz. Bugün de Lütfü Türkkan'ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfürün, hakaretin yeri yoktur.İYİ Parti kurulduğundan beri genel başkanı başta olmak üzere memleket hizmeti için yola çıkmış iradesiyle pek çok iftira pek çok hakaretin pek çok ithamın konusu haline getirilmeye çalışılmıştır. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Lütfü Türkkan ile ilgili konuştu. İYİ Parti aslında hakarete uğradığı halde hakaret etmemeyi, rencide edildiği halde kabalık etmemeyi adeletsizlik zulüm gördüğü halde hiç kimseye adeletsizlik ve merhametsizlik göstermemeyi kendisine şiar edinmiş bir partidir. Dolasıyla hiçbir gerekçe Bingöl'de yaşananan grup başkanvekili Lütfü Türkkan söylediği sözün hiç bir gerekçe meşhurlaştırmaz, bu bir yanlıştır. Lütfü Türkkan Grup Başkanlığı görevinden el çektirildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu bu yanlışın ama fakatla lakinle gölgelenmesi, Türk Milletine hizmet iddası olan bir partinin değil böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Biz hata yapınca hatasıyla yüzleşebilen bir partiyiz hatasının bedelini ödeyebilen bir partiyiz. AK Parti bize bu kadar eleştirinin dozunu yükseltirken, şunun hesabını vermek zorunda olan partidir.  

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Bizim kitabımızda böyle bir küfrün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanlarımızı makamlarından el çektiriyoruz,siz hata yapanlarınızı makamlarını yükseltiyorsunuz.